Sett ekstralønningen på BSU-kontoen

Nå kan du sikre deg skattefradraget på opptil 5.000 kroner.

BSU: Er du under 34 år er BSU en svært gunstig spareform - men husk at du må tjene over 61.000 for å faktisk få et skattefradrag, og at pengen skal brukes på bolig. Foto: BERIT B.NJARGA
BSU: Er du under 34 år er BSU en svært gunstig spareform - men husk at du må tjene over 61.000 for å faktisk få et skattefradrag, og at pengen skal brukes på bolig. Foto: BERIT B.NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Desember er tiden for halv skatt på lønna, og tanken er at de skal gi litt ekstra å rutte med i førjulstiden.

Men er du 33 år eller yngre, bør du i stedet bruke de ekstra pengene til å fylle opp BSU-kontoen. Det kan nemlig gi deg hele 5.000 kroner i skattefradrag på neste selvangivelse.

Fyll opp kontoen for fradrag

For 2014 ble BSU-ordningen utvidet ved at regjeringen økte det årlige sparebeløpet til 25.000 kroner. Dessuten er taket på det totale sparebeløpet satt opp til 200.000 kroner.

Har du vært litt slapp med å sette inn penger på BSU-kontoen i løpet av året, er dette altså anledningen til å sikre seg maksimalt utbyttte av det gunstige fradraget. I desember betaler man som kjent bare halv skatt av lønnsutbetalingen, mens man betaler litt mer de andre månedene av året.

Dette kan fort utgjøre noen tusen ekstra utbetalt, som igjen kan gi noen tusen kroner i fradrag. I tillegg ligger renta på BSU-kontoer et godt stykke høyere enn tradisjonelle sparekontoer, nærmere bestemt på rundt 5 prosent.

Husk og at man må tjene minimum 60.925 kroner i 2014 for å få skattefradraget på de oppsparte BSU-pengene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer