Sett en politiker i jobb

Hovedinnholdet i «MP3-loven» vil neppe bli forandret. Men ett krav må stilles til bransjen: Vi vil vite hva vi kjøper. Se argumentene, send e-post og sett din stortingspolitiker i arbeid.

Publisert
Sist oppdatert

Det er lett å hive seg på hylekoret mot forslaget til den nye åndsverkloven når man bare får vite at din lovlig kjøpte CD ikke nødvendigvis vil virke på din nye MP3-spiller.

Likevel: Vi har ingen tro på at innskjerpingene i den nye loven vil bli fjernet. For det første forpliktet Norge seg til å følge EUs Infosoc-direktiv allerede i 2000, og det er grenser for hvor lenge man kan utsette innføringen. For det andre kan man også se loven som et akseptabelt kompromiss mellom rettighetshavernes forståelige interesser og hensynet til oss forbrukere.

I likhet med vår søsterpublikasjon digi.no er derfor vårt råd klart: I stedet for å sutre over lover som forlengst er vedtatt, må vi fokusere på hva som er mulig å forandre. Og vår påstand er at det er de manglende kravene til produktmerking som vil plage forbrukerne mest.

Trykk her for å få et forslag til brev du kan sende til partigruppene på Stortinget

Krev bedre merking

For å tvinge film- og musikkbransjen til ærlighet må derfor målet være å få Stortinget til å skjøte på et nytt punkt i den nye åndsverkverkloven:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.