Setter ikke ned renten

På tross av at Norges Bank har satt ned styringsrenten, har Skandiabanken bare økt boliglånsrenten.

Setter ikke ned renten
Publisert
Sist oppdatert

I forkant av forrige rentemøte i Norges Bank, satte flere banker opp boliglånsrentene sine. Deriblant var Skandiabanken, som varslet at de kommer til på sette opp boliglånsrenta med 0,3 prosentpoeng.

Men da Norges Bank besluttet å kutte styringsrenten med 0,5 prosentpoeng, samtidig som den internasjonale pengemarkedsrenta begynte å peke nedover, var det mange banker som bestemte seg for å reversere de varslede renteøkningene.

I Skandiabanken, derimot, er ikke renten satt ned, og den varslede renteøkningen blir foreløpig stående.

- Vesentlig bedre rente

Informasjonssjef Johnny Andersson i Skandiabanken forsvarer beslutningen om å ikke sette renten ned etter rentemøtet.

- De bankene som satte renten ned igjen, har tidligere satt opp renten mer enn oss. Vår rentejustering på 0,3 prosentpoeng var vesentlig mindre enn hos de andre banken, sier Andersson.

Han sier en del av beslutningen er gjort på bakgrunn av at Skandiabanken ikke vil forvirre kundene med å gjøre rentejusteringer i hytt og vær.

- Vi skjønner at kundene vil ha en justering av renten, men vi ønsker å ta en veloverveid beslutning når vi ser en langsiktig tendens, sier Andersson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer