Butikktyveri:

Setter lås på frysedisken

I USA har butikktyveri økt så mye at flere butikker har sett seg nødt til å låse inn enkelte varer.

LÅSER INNE GODSAKENE: I San Francisco har flere butikker sett seg nødt til å låse inne godsakene. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB
LÅSER INNE GODSAKENE: I San Francisco har flere butikker sett seg nødt til å låse inne godsakene. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Amerikanske butikker melder om en voldsom økning i butikktyveri, både generelt og organisert. Nå har flere supermarkeder og apotekkjeder sett seg nødt til å låse inn enkelte varer, melder den danske nettavisa BT.

- I løpet av årets første fem måneder opplevde våre butikker en økning på 120 prosent i antall tyverier som involverte vold eller trusler om vold, sier Brian Cornell, administrerende direktør i Target.

Det er ikke bare i USA at det stjeles mer, men ifølge Harald A. Kalvøy, leder for beredskap hos Rema 1000, er dette foreløpig ikke et stort problem. Når det er sagt, har de opplevd en liten økning av tyveri i butikkene.

- Økningen gjelder både tradisjonelle tørrvarer og drikke, men også ferskvarer. Dette gjør at vi har økt vår årvåkenhet i butikk, sier Kalvøy.

Velger billige produkter

Coop har ikke nasjonal oversikt over tyveri og svinn, men sikkerhetssjefen i det største samvirkelaget har ikke noe å melde, ifølge Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop.

- De ser ingen økning i antall anmeldelser som følge av svinn, sier Kristiansen til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.