Setter ned fastrenta

Storebrand følger etter med noen av rentene.

Setter ned fastrenta
Publisert
Sist oppdatert

Storebrand Bank setter ned renta med opptil 1,05 prosentpoeng.

- Vi setter ned fastrente 3 år med 105 basispunkter, fastrente 5 år med 80 basispunkter og fastrente 10 år med 40 basispunkter, sier Bjørn Vesterdal i Storebrand.

Det betyr at beste effektive boliglånsrente fra Storebrand Bank etter renktekuttet er på 6,09 prosent. Det innebærer imidlertid at du binder renta og at du låner inntil 60 % av takst.

Beste flytende boliglånsrente ligger imidlertid på 7,57 prosent.

Når Storebrand Bank setter ned fastrenta, betyr dette en forventning om lavere renter i fremtiden.

- Skal du velge fast eller flytende rente?

Norges Bank satte ned renta forrige onsdag, og noen norske banker har valgt å gjøre det samme. Nå følger altså Storebrand Bank på.

SR-bank og Nordea satte ned renta forrige uke. DnB NOR har foreløpig ikke satt ned renta, derfor har noen av bankens kunder startet protestaksjon på Facebook. Les hele saken her

Rentekuttene er et faktum. Både Norges Bank og norske myndigheter vil at bankenes utlånsrenter skal ned. Norges Bank har kuttet styringsrenta med 1 prosentpoeng i løpet av fjorten dager, og de første bankene har begynt å følge etter. Vet du hvor mye mer du kan få å rutte med? Finn ut her

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer