Setter ned fastrenta

Storebrand følger etter med noen av rentene.

Setter ned fastrenta
Publisert
Sist oppdatert

Storebrand Bank setter ned renta med opptil 1,05 prosentpoeng.

- Vi setter ned fastrente 3 år med 105 basispunkter, fastrente 5 år med 80 basispunkter og fastrente 10 år med 40 basispunkter, sier Bjørn Vesterdal i Storebrand.

Det betyr at beste effektive boliglånsrente fra Storebrand Bank etter renktekuttet er på 6,09 prosent. Det innebærer imidlertid at du binder renta og at du låner inntil 60 % av takst.

Beste flytende boliglånsrente ligger imidlertid på 7,57 prosent.

Når Storebrand Bank setter ned fastrenta, betyr dette en forventning om lavere renter i fremtiden.

- Skal du velge fast eller flytende rente?

Norges Bank satte ned renta forrige onsdag, og noen norske banker har valgt å gjøre det samme. Nå følger altså Storebrand Bank på.

SR-bank og Nordea satte ned renta forrige uke. DnB NOR har foreløpig ikke satt ned renta, derfor har noen av bankens kunder startet protestaksjon på Facebook. Les hele saken her

Rentekuttene er et faktum. Både Norges Bank og norske myndigheter vil at bankenes utlånsrenter skal ned. Norges Bank har kuttet styringsrenta med 1 prosentpoeng i løpet av fjorten dager, og de første bankene har begynt å følge etter. Vet du hvor mye mer du kan få å rutte med? Finn ut her

- I Norge blir det gjerne fremstilt som at du må være dum eller fattig, eller begge deler, for å velge fast rente på lånet ditt. Dum fordi det viser seg at flytende rente på sikt gir lavest rente. Fattig fordi fast rente kun er for dem som ikke tåler en renteoppgang. Dette er jeg dypt uenig i, sa Agnes Bergo i Pengedoktoren til DinSide i slutten av september.

Les hele saken her: Fast eller flytende rente?

Flere lokalbanker har imidlertid utlånsstopp til kunder som ikke har tilknytning til stedet. Les om Reidar Smedby som fortvilet prøvde å bytte fra DnB NOR til en billigere bank. Det var ikke så lett som han trodde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer