Egenandel

Setter ned frikortgrensen med 700 kroner

Frp gikk inn i budsjettforhandlingene med krav om at regjeringens forslag til ny frikortordning ble endret. Nå har Frp fått gjennomslag.

FRIKORTGRENSEN: Det nye taket for frikort blir på dagens nivå. Foto: Kristin Sørdal
FRIKORTGRENSEN: Det nye taket for frikort blir på dagens nivå. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert

Regjeringen bekrefter at det nye taket blir på nivå med dagens egenandelstak 1, som er på 2460 kroner i 2020. Det medfører en frikortordning som koster rundt en milliard kroner mer enn regjeringens forslag, skriver Aftenposten.

Samtidig får alle som har hatt mange egenandeler under dagens tak, en solid gevinst.

Frp gikk inn i forhandlingene med krav om at regjeringens kutt på 332 millioner kroner ved å slå sammen de to takene for egenandel i frikortordningen for helsetjenester, blir reversert.

Det opprinnelige forslaget fra regjeringen ville utgjøre økte utgifter på 750 kroner årlig, men Frp var sterkt imot forslaget. Partiet foreslo i stedet å slå sammen de to frikorttakene til ett og sette det nye taket til 2460 kroner.

Dagens ordning

I dag er det to ulike frikort, som du får etter å ha betalt egenandeler, hvor begge to til sammen utgjør 4636 kroner.

  • Frikort 1 innebærer at pasienten må betale 2460 kroner i egenandel for behandlinger før han/hun får frikort, som videre betyr at resten av behandlingene det året blir helt gratis. Dette gjelder behandling hos lege, psykolog, samt medisiner og medisinsk utstyr, reiseutgifter i forbindelse med behandling hos spesialist, røntgen, laboratorieprøver og helsehjelp på poliklinikk.
  • Frikort 2 innebærer at pasienten må betale 2176 kroner i egenandel for behandlinger før han/hun får frikort. Dette er for behandling hos fysioterapeut, enkelte tannsykdommer, rehabiliteringsopphold og behandlingsreiser til utlandet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer