Setter ned surfeprisene i utlandet

Telenor vil gjøre mobilsurfingen billigere når du er på ferie. Men blir det billigere enn før?

Det skal bli billigere å surfe i utlandet om du er Telenor-kunde. Men pass på å holde deg innenfor dagskvoten på antall megabyte. Foto: Colourbox
Det skal bli billigere å surfe i utlandet om du er Telenor-kunde. Men pass på å holde deg innenfor dagskvoten på antall megabyte. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra midten av juni tilbyr Telenor mer utenlandssurfing for pengene. Dette skal først og fremst gjelde de som har tenkt seg på ferie til et land i Europa, og som klarer å holde seg innenfor den inkluderte dagskvoten.

Men - surfer du bare litt hver dag, er de første megabytene også de dyreste.

49 kroner per måned

Ifølge en pressemelding fra Telenor ønsker de å senke surfeprisene der folk reiser mest. Derfor endrer de nå prisene i blant annet EU og EØS, samt i USA, Tyrkia, Sveits, Kroatia og Thailand.

Prisene gjelder alle Telenors privatkunder, og både ved bruk av nettbrett, PC og mobil.

I Europa skal man i sommer kunne laste ned 30 megabyte for 49 kroner om dagen. Tidligere var prisen 49 kroner for 20 megabyte om dagen i Europa.

Bruker du mer enn dagskvoten på 30 MB, koster det 10 kroner for hver ekstra megabyte.

Det er også verdt å merke seg at Telenor gjør det dyrere for noen kunder å surfe i Norge, ettersom de går over fra maksimal dagspris til maksimal månedspris. Ikke minst er dette ugunstig for kontantkort-kundene. De nye prisene gjelder fra 1. juli.

Les også: Disse får gratis ringetid - om de passer på selv!

Surfepriser utenfor Europa

Telenor varsler også om at det skal bli billigere å surfe med mobilen i land utenfor EU. Derfor tilbyr de nå "Surf utenfor EU/EØS" fra 18. juni, hvor kundene får surfe for inntil 20 megabyte på mobil, nettbrett og PC for 79 kroner per dag i følgende land:

USA, Tyrkia, Sveits, Kroatia og Thailand.

Også i disse landene blir prisen per ekstra megabyte 10 kroner etter oppbrukt dagskvote.

Har du tenkt deg til et av disse landene i sommer og er Telenor-kunde, gjelder de nye prisene kun om du har bedt om dette aktivt. I motsetning til EU-prisene, som kundene får automatisk, må Surf bestilles på SMS eller via kundesidene.

Dyrt å surfe litt

Velger du å bruke Telenor til mobilsurfing i utlandet, er det de første megabytene hver enkelte dag som er dyrest etter Telenors prisendring.

I EU/EØS betaler man nemlig 25 kroner for de første 1,96 megabytene man bruker. Etter dette er man over på grensen på 49 kroner opptil 30 megabyte.

Også for de andre fem landene betaler man mest for de første megabytene man bruker, hele 50 kroner for de første 1,58 megabytene - før man går over på dagskvoten på 20 megabyte for 79 kroner.

Men hvorfor har Telenor valgt å gjøre det såpass dyrt, om man bare surfer litt en dag?

– Det viktige for oss er å unngå at folk sitter i utlandet og plutselig får prissjokk fordi de har surfet mye på mobilen. Dette er prismodellen vi har valgt nå, så vil vi se om den fungerer, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor til DinSide.

Les også: OneCall kutter dataprisene, men er de billigst?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer