- Sex er kroppens morfin

Visste du at sex kan hjelpe frustrerte kvinner?

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i alle fall ikke mangelen på sex som er skyld i kvinners depresjoner. Kvinner som har milde til moderate depresjoner, har opptil tre ganger så mye sex som de som ikke lider av depresjon, skriver ekstrabladet.dk.

- Når folk er deprimerte, føler de seg de seg mer usikre i forholdet sitt og tviler på partneren sin fordi de føler seg udugelige og uønskede, sier forskeren Sabura Allen som står bak undersøekelsen, til Daily Mail.

- Når de har sex, får den intimiteten og sikkerheten som skal til at de føler seg mer elsket, sier hun.

Les også: Sex er best med kjæresten

Gir lykkefølelse

Nettredaktør og seksualrådgiver Kjersti Antonsen mener undersøkelsen kan ha noe for seg.

- Min umiddelbare reaksjon er positiv, og jeg har tro på resultatet de har kommet frem til, selv om dette selvfølgelig ikke gjelder alle kvinner med depresjoner. Å få bekreftelse på seg selv er viktig, og om man er litt deprimert i utgangspunktet er det flott å kunne føle seg attraktiv, sier hun til DinSide Helse.

- Om man føler seg begjæret, føler man seg bedre. Det er jo derfor mange mener at litt flørting med andre er sunt selv om man er i et herlig forhold og har en sunn psykisk helse, legger hun til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer