- Sex er kroppens morfin

Visste du at sex kan hjelpe frustrerte kvinner?

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Om man føler seg begjæret, føler man seg bedre.


Det er i alle fall ikke mangelen på sex som er skyld i kvinners depresjoner. Kvinner som har milde til moderate depresjoner, har opptil tre ganger så mye sex som de som ikke lider av depresjon, skriver ekstrabladet.dk.

- Når folk er deprimerte, føler de seg de seg mer usikre i forholdet sitt og tviler på partneren sin fordi de føler seg udugelige og uønskede, sier forskeren Sabura Allen som står bak undersøekelsen, til Daily Mail.

- Når de har sex, får den intimiteten og sikkerheten som skal til at de føler seg mer elsket, sier hun.

Les også: Sex er best med kjæresten

Gir lykkefølelse

Nettredaktør og seksualrådgiver Kjersti Antonsen mener undersøkelsen kan ha noe for seg.

Colourbox.com:Illustrasjonsfoto  Foto: COLOURBOX:COM
Colourbox.com:Illustrasjonsfoto Foto: COLOURBOX:COM Vis mer


- Min umiddelbare reaksjon er positiv, og jeg har tro på resultatet de har kommet frem til, selv om dette selvfølgelig ikke gjelder alle kvinner med depresjoner. Å få bekreftelse på seg selv er viktig, og om man er litt deprimert i utgangspunktet er det flott å kunne føle seg attraktiv, sier hun til DinSide Helse.

- Om man føler seg begjæret, føler man seg bedre. Det er jo derfor mange mener at litt flørting med andre er sunt selv om man er i et herlig forhold og har en sunn psykisk helse, legger hun til.

Antonsen tror imidlertid ikke at sex alene kan kurere psykiske lidelser.

- Sex er ingen kur for dette, men god seksuell helse er viktig og den seksuelle helsen spiller også inn på andre områder. Sex frigjør deilige endorfiner, som kan sammenlignes med "kroppens egen morfin" eller et eget "lykkehormon".

- Har man det bra seksuelt kan det dermed forsterke lykkefølelsen og muligens også dempe smerter - både fysiske og psykiske. Man får jo også litt andre ting å tenke på når man har sex, forklarer hun.

Les også: Mye sex-ingen lykkekur

Trygghet er viktig

Ifølge undersøkelsen er trygghet en viktig årsak til at deprimerte søker intimitet. Antonsen er enig og utdyper:

- Trygghet er viktig for de fleste og spesielt fremtredende for personer som er deprimerte.
En god trygghet trenger ikke å bety at deperasjonen blir mindre, men med trygghet har man litt mindre å bekymre seg over. Tryggheten kan også gi pasienten muligheten
til å fokusere på hva depresjonen kommer av og å bedre muligheten for å komme seg ut av det, sier hun.

Les også: Aldersforskjell gir best sex

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer