Sex er mer enn samleie

Undersøkelser har vist at ungdom som har et bevisst forhold til seksualiteten sin, venter lenger med sin samleiedebut. Det er bra.

Publisert
Sist oppdatert

Sex er mer enn samleieUndersøkelser har vist at ungdom som har et bevisst forhold til seksualiteten sin, venter lenger med sin samleiedebut. Det er bra.

Elsa Almås

Det er kanskje klokt at ungdom tar seg god tid til å utforske seksualiteten. Mange tilpasser sin samleiedebut etter omgivelsenes forventinger, og debuterer i 16-17 års alderen.

Det er store forskjeller i ungdomsgruppa når en føler seg moden nok til å dele seksualiteten sin med andre. Regler for hva som regnes som seksuell lavalder, er først og fremst ment å beskytte dem som ikke føler seg klare. De som er mer modne kan selvfølgelig føle at reglene er unødvendig formynderi.

For noen år siden ble det laget en undersøkelse hvor man sammenlignet skandinaviske og latinamerikanske ungdommers forhold til seksualitet. De skandinaviske ungdomsgruppene brukte minimal tid på forspill og petting, og mente det var tegn på seksuell frigjøring at de kunne ha samleie når de hadde lyst til det. For de latinamerikanske ungdommene var det tabu å ha sex før ekteskapet.

Dette måtte være triste greier for latinamerikanerne, tenker du kanskje. Mon det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer