Sex etter ulykken

"Min samboer var i en trafikkulykke, og fungerer ikke like bra seksuelt som før." Heldigvis står en rekke kilder til seksuell nytelse i kø for å overta hvis en faller bort, skriver sexologen.

Publisert
Sist oppdatert

Sex etter ulykken
”Min samboer var i en trafikkulykke, og fungerer ikke like bra seksuelt som før”, forteller en leser. Heldigvis står en rekke kilder til seksuell nytelse i kø for å overta hvis en faller bort, skriver sexologen.

Hei Esben Esther
Jeg har et spørsmål til deg, vedrørende min samboer. Han har vært operert for en svulst i ryggen. Han fungerer i dag tilnærmet normalt, men har ingen blærefunksjon, sterkt nedsatt følelse på rumpe, bakside lår, legger og hæl. Han har dessuten nedsatt følelse i underlivet.

Han er bruker av viagra og får en liten reaksjon av det. Vi har sex på normalt vis, men jeg har forstått at dette plager han og ønsker å hjelpe han. Som oftest er det jeg som blir fullstendig tilfredsstilt og utslitt av han. Har slukt det som er å sluke om menns seksualitet og erogene soner, men blir fortsatt ikke særlig klok.

Jeg trenger noen tips og råd på hvordan jeg kan gjøre det godt for min samboer. Har stor skyldfølelse og føler at jeg ikke får tilfredsstilt han. vil så gjerne at han skal ha samme gleden som meg. Vi har prøvd ganske mye og er veldig glad i utforske. Hvis du kunne hjulpet meg, ville jeg vært deg evig takknemlig.
Hilsen I.G.

Kjære I.G.
Langt lettere å utforske menns erogene soner, er det nok når alt kommer til alt, å utforske din manns erogene følsomhet. Vanligvis er det slik at kroppen nedenfor skaden er mindre følsom enn den delen som ligger over det stedet han ble operert. Det betyr at overkroppen, hodet og ansiktet må være hovedfeltet for din utforsking.

Ofte er det slik at fordi penis er så tilstedeværende og så lett tilgjengelig for alle menn, blir det den som på vondt og på godt må bære hele oppgaven som erogen sone. Dette er godt nettopp fordi tilgjengeligheten er stor, men vondt fordi det også skaper sårbarhet. Ettersom jeg kan forstå, er det nettopp det som har blitt din samboers problem, han er såret på sin ene , store , erogene sone og klarer ikke lenger å oppnå seksuell tilfredsstillelse.

Heldigvis er det slik at selv om en kilde til seksuelle nytelse er falt bort, står det en rekke i kø for å overta. Utfordringen ligger i å lære mannen at han har disse områdene og at områdenes følsomhet kan utvikles. Tenk på en leges hender. I utgangspunktet er de som alle andres, men etter årelange og endeløst mange kontakter med menneske hud og menneske kropper, kan de kjenne langt mer enn vanlige hender kan. Dette er øvelse, og øvelse er hva som vanligvis må til for å utvikle erogene soner.

Begynn like over der hvor skaden og den nedsatte følsomheten befinner seg. Stimuler dette feltet og gjør det på forskjellig vis, mens han kjenner etter hva han synes er best. Flytt deg til et annet hudfelt og gjør det samme der. Få ham til å kjenne godt etter hva han opplever. Spesielt er det vesentlig at han kjenner etter hva som blir godt, mer godt, mindre godt og aller best. Flytt deg til leppene hans, til øreflippene, til navlen, til brystvortene og gjør det samme der.

Kanskje sier han at dette ikke er noe, at ingenting er som penis, for å uttrykke det på den måten. Dette skal verken du eller han la dere forføre av. Fortsett med å øve dere. Kanskje blir det mange øvelser uten utløsning, uten orgasme for ham. Det blir som en togreise mot en etterlengtet mål. Du kan velge å nyte selve reisen, eller du kan sitte og sture og se i veggen med den ene tanke i hodet:

Er vi ikke snart framme? Den som velger det siste får lite utbytte av reisen, og dersom en tenker på det viset i forhold til å trene opp erogene soner, kommer en ikke noe sted i det hele tatt.

Kroppene våre er stolte, sterke, solide og sårbare. Fordi vi er nakne både fysisk og psykisk når vi er seksuelle, blir dette et område hvor sårbarheten er stor. Samtidig er seksualiteten noe av det hvor vi har aller flest strenger å spille på, og aller flest strenger å erstatte dem som måtte ha blitt borte. Antakelig må både du og din samboer ta utfordringen som ligger i det å kle seg enda mer naken og virkelig fortelle hverandre hva en verdsetter, hvor ens usikkerheter befinner seg.

Det er flott at du får full tilfredsstillelse. Nyt den for alt den er verd. La for all del ikke din glede drukne i tanker om at han ikke har det like godt. La det være nok at en av dere har et problem. Dere har ingen nytte av at du utvikler problemer i tillegg.
Hilsen Esben Esther

Mozon.no, 02.12.2002

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer