Sex gjør deg like lykkelig som å vinne i lotto

Den fantastiske singel-sexen er bare en myte. Og sex en gang i uken gjør deg like lykkelig som å vinne 700.000 kroner i lotto, melder engelske økonomer.

Publisert
Sist oppdatert

Økonomene David Blanchflower og Andrew Oswald har gransket amerikanernes sexvaner og økonomi. De kom frem til at sex en gang i uken gjør deg like lykkelig som å ha 700.000 kroner i banken.

16.000 amerikanere svarte på spørsmål om økonomi og sexvaner i undersøkelsen.

Økonomene går ut fra at penger gjør oss lykkelige, og slår fast at:

Et velfungerende ekteskap gir like mye lykke som 700.000 kroner. En singel person skal altså ha 700.000 kroner mer hvert år for å bli like lykkelig som en gift person med et vanlig sexliv.

De hevder også at gifte har 30 prosent mer sex enn single.

- Den konservative ekteskapslobbyen kommer til å bli fornøyd med undersøkelsen. ”Sex og singelliv”-perspektivet på verden er falskt, sier Andrew Oswald til New York Times.

Men ikke alle er like overbeviste om at man kan sette en prislapp på sex.

- Det er nonsens. Sex og penger er to usammenlignbare goder. En kombinasjon av nok penger og et bra forhold er best, sier forholdsekspert Gunnel Beskow.

Økonomene sier de vil gjøre flere sammenligninger mellom forskjellige kulturer, sex og penger.

- Men noe laboratorieeksperiment kommer ikke på tale. Det vil bli vanskelig å få finansiert av staten, sier Oswald.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer