Sex gjør deg lykkeligere enn penger

Her er de gode nyhetene for de som har større aktivitet på soverommet enn på bankkontoen: Ny forskning viser at sex er bedre for lykken enn penger.

Publisert
Sist oppdatert

Flere penger gir ikke nødvendigvis mer sex, men mer sex kan få deg til å føle deg rikere.

Det vil ikke si at man blir automatisk lykkelig ved kun å ha et aktivt sexliv, og selvfølgelig har penger noe å si, men tross all sunn fornuft - mer penger gir ikke mer sex, sier amerikanske økonomiforskere.

Etter å ha analysert egenmeldingsskjemaer om seksuell aktivitet fra rundt 16.000 mennesker har økonomer fra Dartmouth College i USA kommet frem til følgende ressultat:

Sex er en viktig del av den matematiske ligningen som måler lykke. Økningen i lykke et menneske opplever ved å øke seksualaktiviteten, fra et samleie i månden til et samleie i uken, tilsvarer en lønnsøkning på rundt 340.000 kr for den gjennomsnittlige amerikaner.

- Studiene beviser at penger til en viss grad gjør folk lykkelige, men ikke på langt nært så mye som økonomer tror, sier en av de amerikanse forskerene.

Avhandlingen ”Penger, sex og lykke: en emperisk studie”, som nylig ble publisert av National Bureau of Economic Research, setter i hovedsak et estimat på hvor mye penger tilsvarer i sex når det kommer til lykke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer