Sex hele livet

Litt snø på taket slukker ikke ilden i peisen. Mange har et aktivt sexliv langt inn i pensjonsalderen.

Publisert
Sist oppdatert

Sex er ikke en hobby som stopper etter ungdomsårene. Det viser en omfattende undersøkelse fra USA, Canada, Australia og New Zeeland.

Over 4.500 mennesker av begge kjønn i alderen mellom 40 til 80 år ble intervjuet i undersøkelsen. Og forskerne ble overrasket over resultatene:

- Vi regner jo med at den seksuelle frekvensen ikke vil være særlig høy når folk blir eldre, men faktisk er det svært vanlig. Dette forteller oss at mennesker i den siste halvdelen av livet virkelig er svært aktive, forteller forskningsleder Gerald Brook ved University of Western Ontario i Canada.

Undersøkelsen fra 2004 ble presentert på årsmøtet til American Urological Association's i Chicago.

Sex for pensjonisterIkke uventet var 40-åringene den aldersgruppen med høyest samleie aktivitet. I denne gruppen hadde 90 prosent hatt samleie i løpet av det siste året. Blant menn i sekstiårene var det tilsvarende tallet på 80 prosent, mens tallet falt til halvparten blant de mellom 70 og 80 år.

Kvinnene er nesten like aktive i mange år, men blir akterutseilt i den høyeste aldersgruppen. Blant damene i søttiårene hadde bare 26 prosent hatt samleiesex i løpet av det siste året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer