Sex og milliardinntekter

TV-serien og filmversjonen av Sex og singelliv genererer enorme inntekter.

Hovedrolleinnehaverne Kristin Davis (f.v), Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kim Cattrall er bare noen av alle dem som tjener fett på "Sex og singelliv". Foto: HBO. Foto: Foto: HBO
Hovedrolleinnehaverne Kristin Davis (f.v), Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon og Kim Cattrall er bare noen av alle dem som tjener fett på "Sex og singelliv". Foto: HBO. Foto: Foto: HBO Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Neste helg er det premiere på filmversjonen av TV-serien "Sex and the city", eller Sex og singelliv, som serien kalles på norsk. Ifølge det amerikanske nettstedet Forbes genererer denne serien mange milliarder i inntekter, til flere forskjellige aktører.

Industrisuksessen Sex og singelliv ble født i 1997, da Candace Bushell gjorde om spalten sin, "Sex and the City", til en bok. Siden 2001 har det blitt solgt over 260.000 eksemplarer av boken.

Seersuksess

TV-serien resulterte i en seks år lang seersuksess for TV-selskapet HBO, som i dag eies av Times Warner. Serien ble også solgt videre til over 200 andre land.

Time Warner og HBO vil ikke opplyse hvor mye de har tjent på DVD-salg av serien, men ifølge Forbes er det snakk om flere millioner dollar, noe som tilsvarer milliarder av kroner.

Superstjerner

Hovedrolleinnehaverne har i tilegg til å bli superstjerner, også benyttet muligheten til å tjene ekstra på seriens suksess. Sarah Jessica Parker har for eksempel skapt sin egen kleskolleksjon, Bitten, og selger parfyme i sitt eget navn. Lovely, som er en av parfymene, har omsatt for over 920 millioner kroner. Og for sin deltakelse i den nye filmen håvet Parker inn rundt 80 millioner kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer