Sex og singelliv gir mer tenåringssex

Tenåringer som ser sex på TV, har også mer sex i det virkelige liv, viser en fersk undersøkelse. Serien «Sex og singelliv» toppet kategorien for mest sexy TV-program i undersøkelsen.

Publisert
Sist oppdatert

”Sex og singelliv” gir mer tenåringssex

Tenåringer som ser sex på TV, har også mer sex i det virkelige liv, viser en fersk undersøkelse. Serien «Sex og singelliv» toppet kategorien for mest sexy TV-program i undersøkelsen.

Av Silje Stavik

672 amerikanske tenåringer deltok i undersøkelsen som ble presentert på en årlig konferanse i Society for Research on Adolescence i New Orleans, Louisiana.

Den viste at tenåringer som ser serier som inneholder mye sex på TV, i tillegg til å oppføre seg mer sexy, også har mer sex i virkeligheten enn ungdom som ikke ser slike serier. De debuterte også tidlihere, hadde flere partenere og datet oftere enn andre. Undersøkelsen omfatter ikke pornografi, men vanlige TV-serier på gratis kanaler. Serien «Sex og singelliv» toppet kategorien for mest sexy TV-program i undersøkelsen.

Forskeren Cheryl L. Somers og hennes kolleger ved Wayne State University i Detroit i Michigan har funnet en særlig tydelig kobling hos ungdommer med latinamerikansk opphav i USA.

De er usikre på om sex-opptatt ungdom trekkes til TV-programmer hvor mye av innholdet er sexbasert, eller om det er TV-programmene som påvirker ungdommenes atferd.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer