Sex og singelliv

Sytten prosent av befolkningen bor alene. I kjølvannet av singelbølgen har det vokst frem en ny industri: date- og kontakformidlingsnæringen.

Publisert
Sist oppdatert

”Single is the new black,” hevder det bristisk datekonsernet Onesaturday.com. Selskapet driver fire date-tjenester i forskjellige segmenter. Og at flere lever singelliv – på jakt etter make eller ikke – kan Statistisk sentralbyrå bekrefte. I 2001 bodde 740.000 personer alene, det vil si 17 prosent av befolkningen. Enpersonhusholdningene utgjorde 38 prosent av husholdningene. I 1990 bodde 34 prosent av befolkningen alene. Og det er penger å tjene på sjefene i enmannhusholdningene.

- Nordmenn ønsker mer av den amerikanske formen for dating, altså en kultur som legger til rette for at man kan bli kjent med nye mennesker, sier Trude Sæle.

I fjor skrev hun sammen med Thea Haavet boken Dating på norsk.- Jeg tror den utviklingen av nye former for dating som speed dating og Internett speiler folks ønske.

Utvider nettverket

Trude Sæle og Thea Haavet dybdeintervjuet 100 enslige mennesker. Og resultatene var oppsiktsvekkende:

15 prosent av mennene og 10 prosent av kvinnene kunne tenke seg å benytte et kontaktformidlingsbyrå.26 prosent av mennene og 14 prosent av kvinnene kunne tenke seg å søke partnere via annonse i avisen.48 prosent av mennene og 28 prosent av kvinnene hadde brukt Internett for å søke etter en partner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer