Sex øker spillelysten

Menn er villige til å satse mer penger når de tenker på sex, viser ny undersøkelse.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: DEPECHE MAG/MAXPPP
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: DEPECHE MAG/MAXPPP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I undersøkelsen som er publisert i magasinet Neuro Report, ble det utført hjernescanning på 15 heteroseksuelle menn mens de spilte om penger.

Les også: Menns hjerner trigger spilleglede

Like før spillet startet, ble mennene vist ulike fotografier, deriblant et erotisk bilde. Resultatene viste at den økonomiske innsatsen blant mennene økte betydelig etter å ha sett det erotiske bildet.

Hjernescanningen avslørte også at de seksuelt opphissende bildene påvirket områdene i hjernen som aktiveres når man setter penger på spill, skriver danske Politiken.

Les også: Spiller seg syke på tv-spill

Sjokolade trigger også


Ifølge psykolog og hovedforfatter av studien Brian Knutson ved Stanford University dreier deg seg om følelsenes makt. Og det er ikke bare tanken på sex som trigger menn til å gamble. Sjokolade og andre nytelsesmidler kan ha samme effekt.

Les også: Disse sjokoladene bør du spise

- Det spiller ingen rolle om en sexy kvinne forteller deg at du har gode vinnersjanser i rulett eller ikke. Det avgjørende er at hun har innflytelse over følelsene dine og dermed også over dine økonomiske avgjørelser, sier Knutson til Associated Press.

Om erotiske bilder skal ha den samme virkning på kvinner er uklart, men forskerne håper nå å finne ut av det.

- De fleste unge heteroseksuelle menn tenner på bilder av sexy kvinner, så det kunne vært fint å finne et bilde som på samme måte kunne tenne en større gruppe heteroseksuelle kvinner, sier Knutson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer