Sex-oppvarming tar 31 minutter

Menn bruker i gjennomsnitt 31 minutter på de tre stadiene han må gjennom for å få kjæresten til sengs, viser forskning.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

[Er 31 minutter passe? Diskutér her]

Rett over halvtimen er den tiden en mann trenger for å få kona eller kjæresten til sengs, har forskere funnet ut.

De oppdaget at de 31 minuttene består av tre stadier - første gangen mannen tenker på sex, beslutningen om å gjøre det og starten på forspillet, melder den engelske avisen Daily Mail.

Det første stadiet starter det øyeblikket han først tenker at han kanskje kunne tenke seg å ha sex. Dette tar i gjennomsnitt 14 minutter.

Det neste stadiet - når paret har bestemt seg for å ha sex - tar omtrent syv minutter mens de kler av seg og forbereder seg på andre måter.

Det tredje stadiet er forspillet, som i snitt tar 10 minutter før samleiet starter.

Forskerne undersøkte ikke hvor lang tid sexen varte når den først var i gang.

Ian Eardley, som er urolog ved St James's Hospital i Leeds - og kolleger fra Derriford Hospital i Plymouth - spurte 710 menn og 342 kvinner fra 35 år og oppover i undersøkelsen.

De som ble spurt var i heteroseksuelle forhold, men ingen par ble intervjuet.

Mens det for menn tok 31 minutter fra de først tenkte på sex til samleie, rapporterte kvinnene at det tok 25 minutter - noe som kan tyde på at de mente det ikke var nok forspill.

For kvinnelige partnere til menn over 60 gikk det enda raskere, med bare 20 minutter fra den første tanken til samleie.

Forskerne, som publiserte resultatene i tidsskriftet British Journal of Urology - fant også ut at de fleste menn ser ut til å være en-gang-per-natt menn.

Færre enn en av fem oppga at de jevnlig klarte å gjennomføre to eller flere samleier etter hverandre. Bare 19 prosent av mennene og 11 prosent av kvinnene mente det enten var ”viktig” eller ”ekstremt viktig” å ha sex mer enn en gang i løpet av en 24-timers periode.

- Det har ikke vært noen studier som har undersøkt timingen av seksuelle hendelser fra den første tanken til det faktiske samleiet, sier forsker Eardley til Daily Mail.

- Tidligere studier har for det meste konsentrert seg om frekvensen av samleier i befolkningen i løpet av en periode på uker eller måneder. Før i dag har ikke den ønskede frekvensen på samleier i løpet av en 24-timers periode vært undersøkt.

Han fortalte at studien, som er sponset av Pfizer som lager potenspillen Viagra, var siktet inn på å forstå de seksuelle vanene til folk over 40 bedre.

- Den tyder på at det er store forskjeller i holdningene til menn og kvinner. Menn mente at en høyere frekvens av seksuell aktivitet var viktigere enn kvinner.

- Behovet for samleie mer enn en gang i løpet av en 24-timers periode er ikke av største viktighet for de fleste menn eller partnerne deres.

Forskeren sier god sex spiller en nøkkelrolle i et suksessfullt ekteskap - på alle stadier i livet.

- Et tilfredsstillende seksuelt forhold er viktig for å vedlikeholde parets forhold, og graden av viktighet ser ikke ut til å falle med alderen.

[Er 31 minutter nok? Diskutér her]

 

Mozon.no, 03.03.2004

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer