Sex-smittes i ferien

Om du er riktig uheldig er det ikke bare solbrenhet og souvenirer du får med hjem fra feriereisen. Mange unge nordmenn smittes hvert år av kjønnssykdommer i utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Les også: Symptomer på kjønnssykdommer

Til tross for stadige kampanjer og opplysning om farene ved ubeskyttet sex er det fortsatt mange som dropper å bruke kondom ved tilfeldig sex. Og når vi reiser på ferie blir det enda lettere å glemme den viktigste regelen for å unngå seksuelt overførbare sykdommer.

Positive til kondomerNorske ungdommer er svært positive til bruk av kondom. Tre av fire unge sier at de vil bruke kondomer når de har sex med en ny partner. Men dessverre er det fortsatt langt mellom tanke og handling for mange av oss.

En undersøkelse tidligere i år viste at bare 17 prosent av norske ungdommer brukte kondom ved siste samleie. Det gir oss en jumboplass i forhold til andre skandinaviske ungdommer som er flinkere til å gjennomføre sikker sex.

Farligst i AsiaDen største trusselen når du glemmer å bruke kondom er overføring av HIV-viruset. Og det er lenge siden HIV og AIDS var et problem som bare angikk homofile og sprøytenarkomane.

En ny undersøkelse konkluderer nå med at en av fem britiske menn som smittes av HIV-viruset i utlandet blir smittet i Thailand. Dette viser seg også de norske statistikkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer