Sexdag skapte babyboom

Flotte jeeper og lykkelige foreldre er resultatet etter en litt spesiell fridag.

Illustrasjonsfoto Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Jeg tror ikke folk blir gravide bare fordi de skal vinne en premie på nasjonaldagen.


Aldri tid til sex i den stressende hverdagen? Du kan jo driste deg til å komme med et litt utradisjonelt forslag til sjefen, inspirert av den russiske byen Ulyanovsk.

Etter å ha slitt med lave fødselstall i byen, innførte guvernøren nemlig en egen ”sexdag” for sine innbyggere slik at de kunne være hjemme og lage barn.

Og tiltaket har båret frukter: Siden sexdagen ble innført for tre år siden har folketallet steget med hele 4,5 prosent, skriver nettstedet alltombarn.se

Blir helter i hjembyen
Den 12 september er Ulyanovsk offisielle sexdag. Gjør man hjemmeleksen sin og leverer varene med nedkomst den 12 juni året etterpå, blir man helt i byen. Og mødrene som føder på selveste nasjonaldagen, blir ikke bare premiert med en baby, i tillegg vanker det råflotte jeeper eller andre dyre premier.

- Dersom det er en god atmosfære i hjemmet og mannen og hans kone elsker hverandre og sine barn, vil det øke deres livsglede, noe som kommer arbeidsplassen til gode. Det kan bli en sunn atmosfære i hele landet, sier guvernør Sergei Morozov til nyhetsbyrået AP.

Les også: Sex i ni minutter

311 kvinner meldte seg til guvernørens konkurranse første året, og året etterpå ble det født 46 flere barn enn normalt. 28 mødre lyktes i å nedkomme på selveste nasjonaldagen.

I 2006 hadde antall kvinnelige deltakere økt til 500 kvinner, noe som resulterte i 78 barn. Siden den såkalte sexdagen ble innført i 2005 har folketallet i byen økt med 4,5 prosent.

Les også: Derfor har vi sex

40 millioner i manko- Jeg tror ikke folk blir gravide bare fordi de skal vinne en premie på nasjonaldagen. Men om datoen sammenfaller og de gir deg en bil, så ser jeg ikke noe galt i det, sier vordende pappa yuri på 28 til AP

Andrei Kartuzov, som sammen med sin hustru Irina vant en jeep i fjor sommer, sier at de hadde planer om å lage barn før de hørte om konkurransen.

- Fortsetter denne trenden og det blir flere konkurranser rundt omkring, vil flere barn vokse opp i Russland, sier han til AP.

Dersom Russlands lave fødselsrate holder seg som nå, kommer innbyggertallet til å reduseres med rundt 40 millioner innen 2050.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer