Sextips for fruen

Gi det sjeldent - og motvillig....

I dag er det okey at kvinner nyter sex på lik linje med menn. Foto: Colourbox
I dag er det okey at kvinner nyter sex på lik linje med menn. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag sees sex på som en viktig del av et sunt og godt samliv. Det florerer av websider og bøker som skal hjelpe oss med å øke lidenskapen i forholdet.

Men slik har det ikke alltid vært. Ifølge boka "Something to be endured" fra 1894 så mange kvinner på sex som noe kvalmende og smertefullt, og menn ble omtalt som perverse udyr. Det kommer frem av boka som delvis gjengis i nettavisa The Sun.

Store kontraster

Forfatteren, sogneprestkona Ruth Smythers, skrev boka for å forberede unge gifte kvinner på deres "første forferdelige" møte med sex, og deres videre samliv. Hennes første sextips til sine unge medsøstre er å "gi litt, gi det sjeldent, og gi det motvillig".

I disse liberale tider er det ganske sjokkerende (men noe morsom) lesing og står i sterk kontrast til de bøkene som i dag utgis i samme sjanger. For eksempel "Sex Lives Of Wives" hvor forfatter Holly Hollenbeck oppfordrer dagens kvinner til å ha så mye fantastisk sex som overhodet mulig, for å dekke sine medfødte seksuelle behov.

Vi kjenner situasjonen i dag, men for å illustrere utviklingen gir vi deg en smakebit fra Ruth Smythers bok, som faktisk ble utgitt på nytt ganske nylig:

Sextips til koner i 1894

 • Den smarte kona tillater maks to korte seksuelle omganger i uka. Og etter hvert skal hun gjøre sitt ytterste for å redusere denne frekvensen. Lat som du er syk, søvnig eller har hodeverk, råder Smythers.

 • De fleste menn er av natur ganske perverse, og gir du ham fingeren tar han hele hånden. Det betyr at du blir delaktig i de mest kvalmende seksuelle akter, som blant annet innebærer unormale stillinger, slikking på kvinnekroppen og mannens ønske om at du slikker hans skammelige kropp i retur.

 • En egoistisk og sensuell ektemann kan enkelt utnytte sin kone. En av hovedreglene i ekteskapet burde hun derfor aldri glemme; gi litt, gi sjeldent og gi motvillig. Hvis hun ikke følger denne regelen, kan et anstendig ekteskap ende opp med å bli en orgie av seksuelt begjær.

 • Akkurat som hun hele tiden burde være bevisst på å holde sexfrekvensen på et så lavt nivå som mulig, burde hun være vel så bevisst på å redusere all form for seksuell kontakt.

 • En viktig del av mannens seksuelle tilfredsstillelse kommer av den fredelige utmattelse i etterkant av samleiet. Det er derfor viktig at konen påser at det ikke er fredelig i denne perioden. Hvis ikke vil han bli oppmuntret til å prøve seg på nytt, kort tid etter.

 • Ei klok kone vil ha det som mål at mannen aldri skal få se henne naken, og aldri tillate at han viser sin udekte kropp til henne.

 • Mange kvinner bruker tykke nattkjoler, og ber mannen bruke pysjamas som ikke trenger å tas av under samleiet. På den måten unngås for mye hudkontakt.

 • I sengen bør kona slå av alle lysene, og ikke lage noen lyder som leder mannen i hennes retning, for det kan han nemlig ta som et tegn på oppmuntring.

 • Og om han likevel skulle "finne" henne, skal hun ligge så stille som overhode mulig. Kroppslig bevegelse kan av den optimistiske ektemann tolkes som seksuell opphisselse. Dersom det ikke er mulig å unngå samleie, bør det kun praktiseres i totalt mørke.

 • Nakenhet, snakk om sex, å lese historier om sex, se på fotografier og tegninger om sex, og forslag om sex, er noen av de ytterst ubehagelige vaner mannen sannsynligvis vil tilegne seg hvis tillatt.

 • Dersom han forsøker å kysse henne på munnen, burde hun raskt snu seg slik at han kysser henne på kinnet istedetfor. Dersom han prøver å løfte på hennes kjole og kysse henne på andre steder, burde hun trekke kjolen tilbake på plass og meddele at "naturen kaller".

 • Hvis ektemannen forsøker å forføre sin kone med vellystig snakk, bør den kloke kone ha noen trivielle useksuelle spørsmål på lur.

 • Kona skal ikke gi fra seg en lyd under samleiet. Hun skal ligge musestille, og ikke under noen omstendighet skal hun stønne mens samleiet pågår.

 • Så snart ektemannen er ferdig, vil den smarte kona begynne å mase om små gjøremål som må utføres neste dag.

 • Smarte fruer er hele tiden på vakt for nye og bedre metoder for å ta motet ifra sin amorøse ektemann.

 • Krangling, masing og kjefting er veldig effektive metoder for å slippe samleie, og anbefales spesielt på slutten av kvelden, like før ektemannen normalt sett vil prøve å forføre konen sin.

 • Ved ekteskapets tiårsjubileum er de fleste koner ferdig med barneproduksjonen, og når sitt endelige mål om å avslutte all seksuell kontakt med sin ektemann. Fra nå av kan hun lite på at mannen blir i hjemmet på grunn av hans kjærlighet til barna og forventningene fra samfunnet for øvrig.

  Kilde: The Sun

 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer