Sextips for fruen

Gi det sjeldent - og motvillig....

I dag er det okey at kvinner nyter sex på lik linje med menn.  Foto: Colourbox
I dag er det okey at kvinner nyter sex på lik linje med menn. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag sees sex på som en viktig del av et sunt og godt samliv. Det florerer av websider og bøker som skal hjelpe oss med å øke lidenskapen i forholdet.

Men slik har det ikke alltid vært. Ifølge boka "Something to be endured" fra 1894 så mange kvinner på sex som noe kvalmende og smertefullt, og menn ble omtalt som perverse udyr. Det kommer frem av boka som delvis gjengis i nettavisa The Sun.

Store kontraster

Forfatteren, sogneprestkona Ruth Smythers, skrev boka for å forberede unge gifte kvinner på deres "første forferdelige" møte med sex, og deres videre samliv. Hennes første sextips til sine unge medsøstre er å "gi litt, gi det sjeldent, og gi det motvillig".

I disse liberale tider er det ganske sjokkerende (men noe morsom) lesing og står i sterk kontrast til de bøkene som i dag utgis i samme sjanger. For eksempel "Sex Lives Of Wives" hvor forfatter Holly Hollenbeck oppfordrer dagens kvinner til å ha så mye fantastisk sex som overhodet mulig, for å dekke sine medfødte seksuelle behov.

Vi kjenner situasjonen i dag, men for å illustrere utviklingen gir vi deg en smakebit fra Ruth Smythers bok, som faktisk ble utgitt på nytt ganske nylig:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer