Shopper på statens regning

Taiwanske myndigheter gir bort butikk-kuponger for å få fart på økonomien.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bruk penger så det griner, sier Kristin Halvorsen og ber oss grave dypere i lommeboken. Hadde hun bare gjort som myndighetene på Taiwan.

Taiwans befolkning kommer til å motta butikk-kuponger verdt i overkant av 700 kroner som det går an å benytte i alle landets butikker, supermarkeder og restauranter. Tiltaket gjøres for å få fart på økonomien i landet, og for å demme opp for den globale finanskrisen, skriver Hegnar Online.

Her handler du ekstra billig!

Se listen over norske outlets

Statsminister Liu Chao-shiuan på Taiwan sier at de 23 millioner menneskene i landet kan vente å få kupongene i postkassen i løpet av januar måned, melder BBC News.

- Verdensøkonomien kommer etter all sannsynlighet til å være svak en tid fremover, så disse kupongene er nødvendig for å støtte opp om økonomien en stund, sa statsministeren nylig.

Tiltaket kommer trolig til å øke Taiwans BNP med rundt 0,64 prosent i 2009, heter det fra myndighetene.

Ikke sett alt i banken

Selv om vi trolig kan se langt etter shoppingkuponger fra den norske stat, jobber nå norske myndigheter for at vi skal få mer penger mellom hendene.

Dette kan du gjøre for å holde Norge i gang

Dersom alle slutter å kjøpe og heller begynner å spare penger, kan dette gi en bråbremseffekt, og bedriftene får ikke solgt varene sine. Hvis bedriftene leverer dårligere resultater, kan de få problemer med å opprettholde sine forpliktelser overfor bankene. Dette var noe av årsaken til den forrige bankkrisen vi hadde i Norge.

Derfor jobber Norges Bank nå for å senke rentene i pengemarkedet slik at husholdninger med boliglån skal få mer penger å rutte med. Flere økonomer roper også på skattelette.

Mindre skatt og lavere rente kan bli finanskrisens hyggelige bakside

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer