Shopper på statens regning

Taiwanske myndigheter gir bort butikk-kuponger for å få fart på økonomien.

Foto: Per Ervland
Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Bruk penger så det griner, sier Kristin Halvorsen og ber oss grave dypere i lommeboken. Hadde hun bare gjort som myndighetene på Taiwan.

Taiwans befolkning kommer til å motta butikk-kuponger verdt i overkant av 700 kroner som det går an å benytte i alle landets butikker, supermarkeder og restauranter. Tiltaket gjøres for å få fart på økonomien i landet, og for å demme opp for den globale finanskrisen, skriver Hegnar Online.

Her handler du ekstra billig!

Se listen over norske outlets

Statsminister Liu Chao-shiuan på Taiwan sier at de 23 millioner menneskene i landet kan vente å få kupongene i postkassen i løpet av januar måned, melder BBC News.

- Verdensøkonomien kommer etter all sannsynlighet til å være svak en tid fremover, så disse kupongene er nødvendig for å støtte opp om økonomien en stund, sa statsministeren nylig.

Tiltaket kommer trolig til å øke Taiwans BNP med rundt 0,64 prosent i 2009, heter det fra myndighetene.

Ikke sett alt i banken

Selv om vi trolig kan se langt etter shoppingkuponger fra den norske stat, jobber nå norske myndigheter for at vi skal få mer penger mellom hendene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer