- Si at du sitter på do

Her er friske tips til hvordan du effektivt kan avfeie telefonselgerne.

En del DinSide-lesere har sett seg lei av uønsket oppmerksomhet på telefonen. Foto: Colourbox.com
En del DinSide-lesere har sett seg lei av uønsket oppmerksomhet på telefonen. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange føler seg plaget av uønsket telefonsalg. Fra og med denne uken har reglene for telefonsalg blitt strengere. - Alle forbrukere som ikke ønsker telefonsalg får nå enda bedre muligheter for å forhindre dette, sier forbrukerombud Bjørn Erik Thon i en pressemelding.

Blir du likevel oppringt til stadighet, kan det imidlertid finnes andre løsninger. Da vi ba DinSides lesere om deres tips til hvordan man kan bli kvitt selgerne, kom det inn mange kreative forslag. Her til inspirasjon:

Legg frem et kontratilbud

En DinSide-leser bruker denne replikken:

- Jeg har en pose med skittent undertøy. Jeg selger den for 199 kroner, og med på kjøpet får du et par gamle sko. Interessert? Ikke jeg heller.

Prøv en avledningsmanøver

Stig mener at denne kan fungere:

- Ja, men kan du vente et lite øyeblikk. Jeg må bare ta noe ut av ovnen her før det brenner seg ... Sitt så ned og se hvor lenge det går før de legger på.

Test tålmodigheten deres

- Ett øyeblikk, sa jeg og la fra meg røret, og der lot jeg det bli liggende leeeeeenge ...Det var ingen i andre enden når jeg sjekket igjen. Dette funker der og da, men de ringer jo selvsagt tilbake ved en annen anledning, skriver Siv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer