Si nei takk til spleiselaget!

Eierne må plukke opp regningen for de nye myndighetskravene, sier Forbrukerrådet.

Jorge Jensen, fagdirektør Finans i Forbrukerrådet, oppfordrer norske bankkunder til å avslå bankenes ønske om spleiselag.  Foto: Tuva Moflag
Jorge Jensen, fagdirektør Finans i Forbrukerrådet, oppfordrer norske bankkunder til å avslå bankenes ønske om spleiselag. Foto: Tuva Moflag Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er allerede noen uker siden Danske Bank satt opp renten og fredag 8. mars kom beskjeden om at DNB setter opp renten med 0,2 – 0,3 prosentpoeng.

Forklaringen ligger i nye krav fra myndighetene, og DNB har ved flere anledninger uttalt at å dekke kostnaden for de nye kravene blir et spleiselag mellom kunder og eiere. For kundene betyr det at lånerenten går opp, mens sparerenten går ned.

– Si nei takk til dette spleiselaget, sier Jorge Jensen, fagdirektør finans i Forbrukerrådet til DinSide.

Selge? Dette øker verdien på boligen din

Bytt bank

Informasjon fra Finans Norge viser at de færreste av oss bytter bank. I fjor var det bare fem prosent som byttet hovedbankforbindelse. Men gevinsten kan fort bli god for deg som investerer noen timer på å flytte lånet ditt.

– Man kan bli litt avmektig når mange banker varsler renteoppgang. Men man må ikke gi opp. Bruk verktøy som Finansportalen og DinSides lånekalkulator for å finne de beste tilbudene. Det er slett ikke alle banker som må sette opp renten. Bankene som har vært moderate med sine utlån vil i mindre grad måtte heve renten, sier Jensen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer