Si nei til SMS-skatt

SKATT: For første gang kan du nå levere selvangivelsen via mobilen. Enkelt og greit, men det kan fort bli den dyreste tekstmeldingen du noengang har sendt.

Publisert
Sist oppdatert

Enten du liker det eller ikke: Selvangivelsen er på vei til din postkasse. Fra alle landets likningskontorer sendes de forhatte skjemaene ut mellom 3. og 10. april.

Siste fristen for levering er 30. april, men husk: På grunn av årets sene påskeferie kommer fristen raskere enn du tror.

Den store nyhetene i år er at du kan levere selvangivelsen ved å sende en SMS. Og jo da, det kan virke fristende. Men SMS-løsningen passer ikke for alle.

SMS = Ingen endringer

For å lokke så mange som mulig over på SMS-løsningen frister Skatteetaten med premier. Alle som sender inn via SMS er med i trekningen av tre gavekort på mobiltelefon, pålydende 5.000 kroner. I tillegg trekkes det vinnere til ti kontantkort à 500 kroner.

Hos de aller fleste teleleverandørene koster det 1 krone å sende en SMS. I tillegg vil du få en kvittering som bekrefter at selvangivelsen er levert. I praksis vil derfor SMS-løsningen koste deg rundt to kroner. Ingen ublu sum, men uansett nok til at Telenor og NetCom gnir seg i hendene.

Men: SMS-løsningen er bare for de som ikke har noen endringer i selvangivelsen, og vårt poeng er at du uansett ikke bør stole på de oppgitte opplysningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer