Si opp jobben? Slik går du fram

Her er oppskriften på oppsigelsesbrevet.

KAN VÆRE KORT: Et oppsigelsesbrev trenger ikke være langt om du ikke ønsker det. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
KAN VÆRE KORT: Et oppsigelsesbrev trenger ikke være langt om du ikke ønsker det. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert

Sommerferien er kanskje første muligheten du har hatt på lenge, til virkelig å tenke gjennom jobbsituasjonen din. Kanskje du allerede har fått jobbtilbud og lurer på hvordan du skal gå fram når du skal si opp din nåværende jobb?

Det vanlige er å skrive et oppsigelsesbrev som du leverer til din nærmeste leder. Malen under viser hvor enkelt og smertefritt det kan gjøres. Du kan også laste ned Dinsides ferdige mal på oppsigelse (Word-dokument - se også tekstmal lenger ned i artikkelen).

Regler

Før du sender fra deg oppsigelsen bør du likevel ta en kikk på regelverket, slik at du ikke opplever at arbeidsgiver holder på deg unødig lenge eller stikker kjepper i hjulene for din videre jobbkarrière.

Det er også viktig å være klar over at du ikke har samme rettigheter når du sier opp selv som når arbeidsgiveren sier opp deg.

De kan ikke holde på deg i mer enn tre måneder

Dersom ikke annet er avtalt, plikter du å jobbe ut oppsigelsestiden fra datoen arbeidsgiver mottar oppsigelsen din.

Den lovbestemte oppsigelsestiden er én måned om du har vært ansatt i mindre enn fem år, to måneder om du har vært ansatt i over fem år og tre måneder dersom du har vært ansatt i ti år eller mer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer