Si opp leieavtalen på TV!

Er du én av mange nordmenn som leier TV, vaskemaskin, stereoanlegg eller lignende? Da har du mest sannsynlig skrevet under på en leiekontrakt med en såkalt minimums leietid på 12 måneder. Med støtte i lov om kredittkjøp kan du imidlertid si opp avtalen når du måtte ønske - og det uten at utleier kan ilegge deg strafferenter, ublu oppsigelsesgebyr eller "avtalebruddgebyr".

Publisert

"Lov om Kredittkjøp" og tillegget "Forskrift til kredittkjøpsloven" er klar:

etter at du har leid et produkt i tre måneder står du fritt til å si opp. Du må gi utleier én måneds varsel. Du er derfor ikke forpliktet til å leie noe for mer enn fire måneder - selv om du har skrevet under på kontrakter hvor det står at minimums leieperiode er 12 måneder eller lengre.

Med liten skrift

THORN Norge AS er landets største utleieforretning med over 100.000 privatkunder. Går du inn i en THORN forretning får du opplyst at standardkontrakten er på minimum 12 måneder. Det selgeren kanskje "glemmer" å opplyse om, er at du fritt kan si opp avtalen etter tre måneder.

Informasjon om dette finner du med bitteliten skrift på baksiden av THORNs kontrakter. Ulempen er at du må betale et tillegg tilsvarende den månedsleien du skulle ha betalt om du opprinnelig hadde leid for et kortere tidsrom enn 12 måneder. Men dette er i tråd med loven - THORN har nemlig full anledning til å kreve ulike leiebeløp per måned avhengig av leieperiodens lengde.

- Vi har vært svært nøye med at våre kontrakter er i tråd med loven, opplyser Paul Thorsen, produktutviklingssjef i THORN Norge til DinSide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer