Facebook-svindel:

Sigrid-Anette rundlurer svindlere: - Gøy

Sigrid-Anette Vatne (33) lar det gå sport i å forvirre frekke svindlere. Svarene hun gir dem får alle til å le.

LURER SVINDLERNE: Etter å ha blitt kontaktet av flere frekke svindlere, ble Sigrid-Anette Vatne drittlei. Da bestemte hun og venninna seg for å ha det litt moro. Foto: Privat
LURER SVINDLERNE: Etter å ha blitt kontaktet av flere frekke svindlere, ble Sigrid-Anette Vatne drittlei. Da bestemte hun og venninna seg for å ha det litt moro. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Sigrid-Anette Vatnes (33) nye «hobby» startet for noen uker siden, da hun skulle selge unna noe barneutstyr hun ikke hadde behov for lenger.

Miljøterapeuten fra Ørsta på Sunnmøre la utstyret for salg på Facebook Marketplace, og det tok ikke lang tid før det begynte å tikke inn henvendelser i Messenger-innboksen.

Men det var noen av dem som skilte seg ut.

Ifølge 33-åringen er det ikke uvanlig at interessenter starter samtalen med Facebooks autogenerert standardspørsmål:

«Er varen fortsatt tilgjengelig?»

Ugler i mosen

Det var først da Vatne svarte bekreftende på dette, at hun begynte å ane ugler i mosen.

- De meldingene som kom etterpå var skikkelig merkelige. De ga ikke helt mening og virket direkte oversatt i Google Oversetter, sier hun.

Etter en kjapp tur inn på profilen til avsender, kunne Vatne bekrefte det hun allerede mistenkte: Hun hadde med et «troll» å gjøre.

- Jeg har aldri opplevd å bli svindlet selv, men jeg har vært administrator på flere lukkede grupper inne på Facebook. Og når man hele tiden må godkjenne folks medlemskap, lærer man seg å kjenne igjen slike falske profiler, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer