Sikkerhetsløsningene

Internettbankene benytter forskjellige sikkerhetsløsninger og systemer.

Publisert

De fleste bankene benytter løsninger fra Fellesdata og Telenor Novit. Disse systemene innebærer at du får en kodegenerator som du benytter for å få tilgang til ditt eget område i nettbanken. Dette er løsninger der du kan ta med deg kodekortet overalt, og dermed benytte banken fra hvilken som helst datamaskin med nettilgang uten at sikkerheten er dårligere av den grunn.

DnB har utviklet en litt annen løsning som blir knyttet spesielt til din datamaskin. Det betyr at du ikke kan benytte nettbanken fra andre maskiner enn der sikkerhetsfilen er lagt inn. Denne løsningen kan du lese mer om i en tidligere 2306 TARGET="_top">artikkel.

Flere korttyper

De forskjellige bankene tilbyr ulike sikkerhetsløsninger. En type er DnBs som omtalt ovenfor. En vanligere løsning er et kort som fungerer som en slags kalkulator der du får nye koder hver gang du taster inn din personlige kode på kortet. Dette er Digipass (Fellesdata) eller Active Card (Telenor). I tillegg har en ny type kodekort kommet på markedet. Dette kalles et engangskodekort, og inneholder 50 koder. Det betyr at du kan logge deg inn på nettbanken 50 ganger. Hver gang kan du sitte oppkoblet i inntil en halv time, og på den tiden utføre alt du vil og rekker av transaksjoner. Flere av bankene som ligger øverst på vår rangering benytter denne løsningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer