Sikre deg billige varer i utlandet?

Da bør du skynde deg, snart blir det dyrere å shoppe fra USA og Storbritannia.

Planlegger du storhandel i USA eller Storbritannia, bør du kjappe deg. Snart blir det dyrere for nordmenn. Foto: All Over Press
Planlegger du storhandel i USA eller Storbritannia, bør du kjappe deg. Snart blir det dyrere for nordmenn. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du å handle på nett fra USA og Storbritannia, eller planlegger en shoppingweekend i en av storbyene?

Da bør du ikke vente med de store kjøpene.

Både dollaren og det britiske pundet har en gunstig valutakurs for oss nordmenn i disse dager, men dette kommer antakelig ikke til å vare.

Les også: Her vil du fortsatt få mye for pengene!

Kursen skal opp

Dagens dollarkurs er ikke til å klage over med sine 5,6 kroner per dollar, ifølge tall fra Norges Bank. For et britisk pund må man ut med ni kroner, som historisk sett også er en gunstig valutakurs. Men nå kan det straks gå mot andre tider.

Analytiker Magne Østnor i DNB. Foto: DNB
Analytiker Magne Østnor i DNB. Foto: DNB Vis mer


DinSide har snakket med valutaanalytiker Magne Østnor i DNB, som tror den norske kronen vil svekke seg i tiden fremover, både mot amerikansk dollar og britisk pund.

– Ifølge våre prognoser vil den norske kronen gradvis svekkes fra dagens nivå i månedene fremover, sier Østnor til DinSide.

Også Nordea Markets har liknende tanker om hvordan de to kursene vil utvikle seg i tiden fremover. Deres ferske rapport viser at de spår en dollarkurs på 6,25 kroner om seks måneder. Om ett år tror de man må ut med 6,818 norske kroner.

Nordea Markets tror også pundet vil styrke seg tilsvarende mot den norske krona, og ligge på rundt ti kroner om ett år.

Har man tenkt seg å reise til New York eller London for å sikre seg billige merkevarer, bør man derfor være rask. Planlegger man å hamstre, råder Østnor om å gjøre dette jo før, jo heller.

Det samme rådet gjelder netthandel fra USA og Storbritannia.

Hvor dyrt blir nettkjøpet? Finn den egentlige prisen med DinSides netthandelskalkulator

Shop nå!

Mange nordmenn handler på nett fra utlandet, ettersom både vareutvalget og prisene kan være bedre enn hjemme i Norge. Blant annet skal nettbutikkene Amazon, E-bay og Play være blant nordmenns favoritter i utlandet, ifølge Nets.

Men ikke alle amerikanske nettbutikker sender varer til Norge. Hvis dette gjelder en nettbutikk du vurderer, fins det alternative måter å få tilsendt varene på.

En mulighet er bruk av frakttjenesten JetCarrier, som oppretter en amerikansk postadresse til utenlandske shoppere, for så å sende varen videre til rette vedkommende. Men ikke alle nettbutikker tillater bruk av denne tjenesten.

Da kan tjenesten USA-Scandinavia.com som DinSide har forsøkt tidligere, være et alternativ. Mot en prosent av varekjøpet i provisjon hjelper selskapet norske nettkunder med hele bestillingen.

Er du usikker på om en utenlandsk nettbutikk er seriøs eller passer for deg, kan det være greit å sjekke ut Postens netthandelstjeneste.

Les også: Her kan det være mye å spare på solbrillene

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer