Sikre deg billige varer i utlandet?

Da bør du skynde deg, snart blir det dyrere å shoppe fra USA og Storbritannia.

Planlegger du storhandel i USA eller Storbritannia, bør du kjappe deg. Snart blir det dyrere for nordmenn. Foto: All Over Press
Planlegger du storhandel i USA eller Storbritannia, bør du kjappe deg. Snart blir det dyrere for nordmenn. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bruker du å handle på nett fra USA og Storbritannia, eller planlegger en shoppingweekend i en av storbyene?

Da bør du ikke vente med de store kjøpene.

Både dollaren og det britiske pundet har en gunstig valutakurs for oss nordmenn i disse dager, men dette kommer antakelig ikke til å vare.

Les også: Her vil du fortsatt få mye for pengene!

Kursen skal opp

Dagens dollarkurs er ikke til å klage over med sine 5,6 kroner per dollar, ifølge tall fra Norges Bank. For et britisk pund må man ut med ni kroner, som historisk sett også er en gunstig valutakurs. Men nå kan det straks gå mot andre tider.

DinSide har snakket med valutaanalytiker Magne Østnor i DNB, som tror den norske kronen vil svekke seg i tiden fremover, både mot amerikansk dollar og britisk pund.

– Ifølge våre prognoser vil den norske kronen gradvis svekkes fra dagens nivå i månedene fremover, sier Østnor til DinSide.

Også Nordea Markets har liknende tanker om hvordan de to kursene vil utvikle seg i tiden fremover. Deres ferske rapport viser at de spår en dollarkurs på 6,25 kroner om seks måneder. Om ett år tror de man må ut med 6,818 norske kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer