Strømpris

Sikre deg superbillig strøm i seks måneder!

Nå kan du tegne en spotprisavtale med negativt påslag, som varer et halvt år.

PRISKRIG PÅ STRØM: Flere strømselskap tilbyr deg nå spotprisavtaler med negativt påslag med lang varighet. Foto: Eilin Lindvoll.
PRISKRIG PÅ STRØM: Flere strømselskap tilbyr deg nå spotprisavtaler med negativt påslag med lang varighet. Foto: Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom privatøkonomien din er rammet av coronavirus-utbruddet, er nok alle muligheter til å spare noen kroner hjertlig velkomne.

Da har vi en gladmelding, nemlig at du kan spare en god del på strøm nå.

Oversikten til strømpris.no viser at du kan tegne en spotprisavtale med negativt påslag, som varer i hele seks måneder.

Minus 8,60 øre kilowattimen

Vanligvis varer strømavtaler med negativt påslag kun en kort periode, gjerne én måned, så det at du nå kan få superlav strømpris i et helt halvt år, er ganske unikt.

Ifølge strømpris.no kan en osloboer, for eksempel, få spotprisavtale med opp til minus 8,60 øre per kilowattime.

Med et boligareal på 100 kvadratmeter, betyr dette at strømprisen i snitt ender på minus 26 kroner (per 3. april 2020).

LAVE PRISER: Hele fem strømselskap tilbyr samme negative påslag i begynnelsen av april, på hele minus 8,60 øre per kilowattime. Foto: skjermdump fra strømpris.no
LAVE PRISER: Hele fem strømselskap tilbyr samme negative påslag i begynnelsen av april, på hele minus 8,60 øre per kilowattime. Foto: skjermdump fra strømpris.no Vis mer

Merk at dette bare er strømprisen. I tillegg kommer nettleie og avgifter, som gjør at du sannsynligvis ikke får betalt for å bruke strøm i totalen.

Slik får du billig strømavtale

Du kan sikre deg de superlave strømprisene nevnt over på to måter:

  1. Ved å bytte strømleverandør til ett av selskapene med tilbudet.
  2. Eller ved å tegne avtale med et strømselskap med prismatch, og få dem til å matche ett av tilbudene med negativt påslag.

Uansett hvordan du skaffer deg en av de gode halvårsavtalene, bør du passe på hva som skjer når tilbudsperioden er over. Da kan du nemlig automatisk bli plassert i en spotprisavtale som ikke er særlig gunstig.

Dersom du ikke er fornøyd med avtalen du havner i etter tilbudsperioden, bør du bytte strømselskap igjen, eller få en ny prismatch

Venter lave strømpriser framover

Nylig skrev Dinside om at strømprisen i mars ble målt skarve ni øre per kilowattime, uten moms og påslag. I mars i fjor var snittprisen over fire ganger så høy, ifølge kraftbørsen NordPool.

- I løpet av mars vi har vi hatt dager med strømpriser ned i seks øre kilowattimen, og det er spesielt på denne tiden av året, sa kommunikasjonsdirektør Stina Johansen i NordPool.

- Prisnivåene i kraftmarkedet er helt eksepsjonelle for denne tiden av året. Sammenligner vi kraftprisen på kraftbørsen i først kvartal av 2019 med første kvartal i år, er den 65 prosent lavere, sa kraftanalytiker Marius Holm Rennesund i Thema.

Store sparemuligheter

For en familie med et normalt forbruk på 5000 kilowattimer i kvartalet, vil strømregningen ha gått ned med om lag en tredjedel, altså fra rundt 6000 kroner i 2019 til 4000 kroner i år, ifølge Rennesunds eksempel.

- En familie som med et årlig forbruk på 20.000 kilowattimer betalte om lag 22.000 kroner for strøm inkludert avgifter og nettleie i 2019. De kan i år forvente seg en kostnad på cirka 16.000 kroner. Dette er en nedgang på nesten 30 prosent, påpekte kraftanalytikeren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer