Sikrere kvittering - kun fem siffer

NYHET: Kontonummeret ditt vil fra og med i høst ikke lenger stå på kvitteringer fra kortterminaler i butikkene. I stedet vil kun de fem siste sifrene i kontonummeret være oppført. Dette gjør faren for svindel mindre.

Sikrere kvittering - kun fem siffer
Publisert

Den nødvendige programvaren er allerede utviklet ved Bankenes Betalingssentral (BBS), og ligger klar til bruk. Det gjenstår nå for de enkelte butikkene å installere og ta den i bruk.

I løpet av september

- De første vil gjøre dette ganske snart, og i løpet av september regner vi med at de fleste butikkene med betalingsterminaler gir deg kvitteringer med kun fem siffer, forteller Knut Kvalheim, daglig leder ved Bankenes Standardiseringskontor (BSK), som er ansvarlig for sikkerhet i det norske kortsystemet.

I andre land er dette gjennomført for lengst etter en rekke tilfeller av kortsvindel. Her i landet er hele kontonummer fjernet fra minibankkvitteringer, men altså ikke i kvitteringer fra betalingsterminaler.

Over skulderen

- Hovedargumentet er selvsagt at det vil bedre sikkerheten. Eventuelle svindlere bør ikke få mer informasjon enn nødvendig, sier Kvalheim.

I dag finnes det om lag 2,4 millioner plastkort her i landet. En rekke av disse er utsatt for svindel. Hoveddelen er stjålne kredittkort som krever underskrift ved kjøp. The Wall Street Journal viser til en ny undersøkelse der hele 10 prosent av USAs befolkning har vært utsatt for kortsvindel i en eller annen form. Når du handler på nettet og betaler med kredittkort, må du oppgi kontonummeret samt kortets utløpsdato.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer