Single betaler tre ganger så mye

Det lønner seg ikke å være enslig: 32 prosent av inntekten går til renter.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvert kvartal legger Norges Eiendomsmegler-forbund (NEF) og Eiendomsmegler-foretakenes Forening (EFF) frem Boligbarometeret, som viser rentebelastningen til forskjellige husholdninger.

Dårligst ut

De tre husholdningene som blir brukt som eksempler i Boligbarometeret er en enslig førstegangsetablert, et ungt par og et etablert par.

Ikke overraskende er det den enslige førstegangsetablerte som kommer dårligst ut, og betaler 32 prosent av lønnen sin i renteutgifter hver måned. Den unge paret betaler 18 prosent av lønnen sin i renteutgifter, og det etablerte paret betaler 11 prosent av lønnen sin. Det er tydelig at det lønner seg å være to.

60 prosent rente

Eiendomsmeglerbransjen har forutsatt at inntektene vil øke med seks prosent fra 2007 til 2008, men om det blir så vel vet de ikke før i 2009.

Nå skal du binde renta

Som enslig i 1987 gikk omtrent 60 prosent av lønnen bort til renteutgifter, mens i 2005 nådde renteutgiftene en bunn på overkant av 15 prosent. For det unge paret og det etablerte paret har renteutgiftene vært mer stabile, men det unge paret har hele veien betalt cirka fem til ti prosent mer i renter enn det etablerte paret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer