Single menn gir blaffen

Tøffe menn snakker ikke om helsen sin. Og de går heller ikke til legen for en prat, viser en undersøkelse.

Publisert
Sist oppdatert

Én av fem single menn nekter å snakke om sine egne helseproblemer, viser en engelsk undersøkelse.

Årsaken er at mennene synes det er plagsomt å bry andre med sine problemer, og at de ikke vil fremstå som umandige ovenfor andre.

Taus og sterkMenn som lever i et parforhold er derimot mer åpne for å snakke om kroppen sin med partneren eller med en lege. Derfor er det først og fremst single menn som bekrefter myten om den tause og sterke mannen.

- Kvinner ser ut til å snakke mer åpent med vennene sine om velvære og helse. Vår undersøkelse viser at menn er mer private.

- Selv om jeg kan forstå at ikke alle menn vil dele sine personlige detaljer med venner og kolleger, er det ekstremt bekymringsfullt at nesten én av ti menn ikke snakker med noen. Ikke engang sin egen lege, sier lege Chris Dark i forsikringsselskapet PruHealth som står bak undersøkelsen.

Ingen snakker med pappaBare en femtedel av de singel mennene oppga at de ville være åpne ovenfor legen om helsen sin. Omtrent like mange kunne tenke seg å snakke med mor, men nesten ingen av de spurte sa at de kunne snakke om helse med sin egen far.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer