Single superdamer

Er du jente og singel? Det er kanskje fordi du er altfor smart og vellykket, mener forskerne.

Publisert
Sist oppdatert

Er vellykkede kvinner altfor kresne? Eller er det slik at menn foretrekker anonyme og middelmådige kvinner som overlater rampelyset til dem selv?

Engelske og amerikanske forskere har undersøkt temaet og kommet frem til en klar konklusjon: Kvinner med høy intelligens er uønsket på ekteskapsmarkedet.

Ugift med IQForskerne ved universiteter i Bristol, Edinburgh, Aberdeen og Glasgow målte IQen til 900 jenter på 11 år. 40 år senere ble jentene fulgt opp for å se hvordan de hadde klart seg i livet.

Intervjuene viste tydelig at de smarteste jentene også hadde hatt størst problemer med å finne en passende ektemann. Forskerne fant en direkte sammenheng mellom IQ og singeltilværelsen, hvor 16 poeng på IQ-skalaen tilvarte 40 prosent høyere risiko for å være alene.

Gutta som ble undersøkt på samme måte kunne derimot vise til helt andre resultater. For dem ville høyere IQ øke mulighetene for ekteskap, med omtrent 35 prosent bedre odds for 16 poeng på skalaen.

Foretrekker sekretærenForskerne har ikke noe klart svar på hvorfor smarte kvinner er så lite attraktive hos gutta. Men det mangler ikke på spenstige teorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer