Sink gjør tenåringer skarpere

Foreldre som er lei av uoppmerksomme tenåringer kan slippe jubelen løs. Litt sink fikser problemet.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere har funnet ut at ved å tilsette mineralet sink i tenåringers kosthold forbedres hukommelsen og oppmerksomheten. Rapporten er publisert i tidsskriftet Experimental Biology.

20 milligramTenåringer som ble gitt sink ukentlig i 10 til 12 uker gjorde det bedre på hukommelsestester og hadde bedre oppmerksomhetsspenn enn de som ikke fikk sink.

Forskerne studerte 209 tenåringer som inntok 4 glass med fruktjuice. Juicen ble servert på tre ulike måter: uten sink, med 10 milligram sink eller med 20 milligram sink hver ukedag i 10 uker. Tenåringene visste ikke hvilken type juice de fikk.

Deltakerne tok deretter tester som målte oppmerksomhet, oppfatningsevne, hukommelse og tankegang. De som fikk 20 milligram med sink svarte 12 prosent bedre og raskere på spørsmålene om visuell hukommelse, sammenlignet med seks prosent av dem som ikke fikk ekstra sink. Gruppen med 20 milligram økte nummeret av rette svar på ordgjenkjennelse med 9 prosent, mot 3 prosent av ikke-sinkgruppen. Gruppen som fikk 10 milligram sink viste ingen forbedring.

Vet ikke hvorforSink har blitt undersøkt i forbindelse med motorikk, tankegang og sosiale evner hos små barn og voksne. I følge James G. Penland, forskningspsykolog ved U.S. Department of Agricultures Grand Forks Human Nutrition Research Center, er dette første gang de ser på sink og ungdom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer