Sinte foreldre skjemmes

Mister du tålmodigheten med barna dine? Slik gjenvinner du kontrollen.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er fem minutter til du bare MÅ dra av gårde for å rekke jobben, og ennå har ikke minstemann fått på seg klærne, og langt mindre spist frokost. Samtidig har femåringen fått raserianfall og ligger på gulvet og hyler.

Er det lov å miste kontrollen og komme med et aldri så lite utbrudd da? Nei, mener mange foreldre, ifølge en svensk undersøkelse som ble publisert i fjor.

Liten tålmodighet og at de blir sinte på barna, er nemlig noe av det svenske foreldre skjemmes mest over, skriver nettstedet Alltombarn.

Les også: Sinnatagger tar bedre avgjørelser

Stiller urimelige krav

- Årsaken til dramaet er ofte stress. Det er absolutt lettere å miste tålmodigheten når man er stresset og kanskje enda mer når man lider av søvnmangel, noe mange småbarnsforeldre gjør, mener Giorgio Grossi, stressforsker og doktor i psykologi.

Når vi skjemmes over oppførselen vår, kan det være med på å lede oss i riktig retning. Problemet oppstår når vi ikke klarer å forandre det negative, men mister kontrollen gang på gang, ifølge Grossi.

Les også: Stresset? Ikke skyld på sjefen

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer