- Sinte menn beundres på jobb

...mens sinte kvinner ses på som ”ute av kontroll”.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En mann som blir sint på jobb kan godt bli beundret for det. Men en kvinne som viser sinne på arbeidsplassen kan fort bli sett på som “ute av kontroll”. I alle fall hvis vi skal tro resultatene i en ny amerikansk studie.

Les også: Jobbstress kan gi depresjon:

Studiens forfatter, stipendiat Victoria Brescoll ved Yale University, laget tre tester der tilfeldig utvalgte menn og kvinner så videoer av jobbintervjuer. Deretter skulle de rangere søkerens status og fastsette en lønn for dem. Det skriver ABC News på nett.

I den første videoen var manusene identiske, unntatt der kandidatene skulle beskrive om de var sinte eller triste over å ha mistet en kunde fordi en kollega kom for sent på et møte.

De som så videoen ga mest status til mannen som sa han var sint, nest mest til kvinnen som sa hun var trist, noe mindre til mannen som sa han var trist og klart minst av alt til kvinnen som sa hun var sint.

Lønnsgap

Gjennomsnittslønnen deltakerne ville gitt den sinte mannen var atskillig høyere enn det den sinte kvinnen ville fått. De to andre kandidatene ville begge fått litt høyere lønn enn den sinte kvinnen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer