Sinte menn skader seg

Forskere har funnet sammenheng mellom sinne og fysiske skader. Og menn er mest utsatt.

Publisert
Sist oppdatert

En ny undersøkelse viser at sinte menn skader seg oftere, skriver Reuters Health. Ifølge forskere ved University of Missouri-Colombia vil ekstremt sinne hos menn øke risikoen for fysiske skader med hele syv ganger. Men selv lettere irritasjon kan gå på helsa løs.

- Sammenhengen mellom sinne og skader er mye sterkere hos menn enn hos kvinner, sier professor Daniel C. Vinson.

Han mener grunnen til det kan være at menn generelt blir sintere, handler mer i affekt og blir lettere distrahert når de er opprørt.

I undersøkelsen, som er publisert i Annals of Family Medicine, intervjuet forskerne drøyt 2500 personer som hadde oppsøkt legevakten på grunn av fysiske skader.

De ble bedt om å beskrive sinnstilstanden sin før skaden skjedde. En tredjedel forklarte at de var irritable i forkant av ulykken, atten var sinte, og tretten var aggressive.

Identifiser problemet- Sinne er jo en følelse de fleste kan kjenne på, i større eller mindre grad. Men det er først når det tar overhånd og går ut over konsentrasjonen at det blir et problem. Det virker sannsynlig at det får en del følger i situasjoner hvor man trenger å vær til stede, sier rådgiver ved Reform - ressurssenter for menn, Ulf Rikter-Svendsen, til Mozon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer