Siste frist for å klage på skatten

For alle som får skatteoppgjør i juni, det vi si de fleste, er klagefristen 10. august - i morgen.

Publisert
Sist oppdatert

Klagen må vere skriftlig. I den må det gå fram hva du mener er feil og hvorfor.

Vær oppmerksom på at du må betale restskatten til rett tid selv om du har sendt klage på likningen. Restskatt skal betales til skatteoppkreverkontoret i kommunen der skatten er skrevet ut.

Skatteoppgjøret viser de talllene du selv har ført opp i selvangivelsen, i tillegg til de tallene likningskontoret har lagt til grunn. Kontroller at beløpene stemmer. Små differanser kan oppstå på grunn av avrundinger.

Når likningskontoret endrer selvangivelsen din

Likningskontoret har plikt til å varsle deg hvis de gjør endringer i selvangivelsen din, men kan la være å varsle i følgende tilfeller:

når likningskontoret endrer postar i sjølvmeldinga som følgje av klare regne- eller skrivefeil eller en opplagt misforståelse av skattelovgivningennår endringer i formue er lavere enn 20 000 kronernår endringer i inntekt er lavere enn 1 000 kroner,når likningskontoret stryker en post som ikke er fradragsgodkjent, og skattyter er varslet om en tilsvarende endring et tidligere år,når likningskontoret endrer en post som er skjønnsmessig fastsatt, og skattyter har blitt varslet om en tilsvarende endring et tidligere år.Mener du at likningskontoret ikke har regnet ut formue, inntekt eller skatt riktig, kan du klage på likninga.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer