Stipend og lån fra Lånekassen

Siste frist for å søke

Onsdag 15. april er siste frist for å søke om stipend og lån for vårsemesteret.

LÅNEKASSEN: Fristen for å søke Lånekassen om lån og stipend er utsatt med en måned på grunn av coronasituasjonen, men siste frist er dermed 15. april. Foto: Berit B. Njarga
LÅNEKASSEN: Fristen for å søke Lånekassen om lån og stipend er utsatt med en måned på grunn av coronasituasjonen, men siste frist er dermed 15. april. Foto: Berit B. Njarga Vis mer
Publisert

Regjeringen bestemte i slutten av mars at fristen for å søke om lån og stipend hos Lånekassen skulle utvides med én måned.

Dette betyr at fristen for å søke om støtte for vårsemesteret er onsdag 15. april.

Siste frist for å søke om lån

Tirsdag forteller Lånekassen i en pressemelding at 8.200 studenter så langt har benyttet seg av muligheten til å søke etter at søknadsfristen ble forlenget.

Den utvidede fristen gir studenter som ikke hadde søkt innen den opprinnelige fristen, mulighet til å søke, og de som ikke hadde søkt om maksimal støtte, muligheten til dette hvis ønskelig, skriver Lånekassen.

Bakgrunnen for forlengelsen av søknadsfristen er blant annet at mange studenter som er økonomisk avhengige av deltidsjobber, ikke lenger har jobb som følge av coronakrisen, ifølge NTB.

Denne uken vil studenter og elever med utbetalinger i april, mai og juni, få utbetalingene for disse tre månedene.

Ny søknadsfrist i mai

Regjeringen har også vedtatt at studenter som har mistet deltidsjobb og biinntekt som følge av coronautbruddet, kan søke om et ekstra lån fra Lånekassen på 26.000 kroner.

Gjelder dette deg, må du kunne bekrefte tapt inntekt som følge av coronakrisen i forkant, samt at de må kunne dokumentere dette i ettertid. Du kan søke om dette lånet fra mai.

Det er også gitt en utvidet mulighet for betalingsutsettelse hos Lånekassen - noe mange allerede har benyttet seg av.

Fra 12. mars har det kommet inn over tre ganger så mange søknader om betalingsutsettelse sammenliknet med samme periode i fjor – 67.000 søknader siden 12. mars i år, mot 19.000 i samme periode i fjor, ifølge Lånekassen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer