Siste frist for gunstig fastrente!

Fredag er siste frist for de omlag 140.000 kundene i Lånekassen som ennå ikke har takket ja til det meget gunstige fastrentetilbudet på 5,6 prosent.

Bør du løpe til nærmeste postkasse innen fredag?
Bør du løpe til nærmeste postkasse innen fredag? Vis mer
Publisert

Totalt 320.000 kunder har fått tilsendt en svarslipp med tilbud om fastrente på 5,6 prosent rente på studielånet med effekt fra 1. juli. 180.000 har allerede takket ja. Men bør også de siste 140.000 takke ja?

DinSide anbefaler på det sterkeste kunder med anstrengt økonomi å takke ja innen fristen. De med god privatøkonomi har råd til å gamble på at den flytende renten synker såpass mye de nærmeste tre årene at flytende rente til slutt viser seg å være det gunstigste alternativet. Men det er svært tvilsomt om det blir mye å tjene på å satse på flytende rente.

Årsaken er at Lånekassens fastrentetilbud på 5,6 prosent er basert på en historisk lav rente på norske treårs statsobligasjoner - som er grunnlaget for beregningen av fastrenten. Når du neste gang (i oktober) får tilbud om å tegne fastrente er det til en høyere rente enn den du har tilbud om nå.

Lånekassen bestemmer fastrenten ut fra gjennomsnittlig rente på statsobligasjoner med tre års løpetid. Norges Bank opplyser til DinSide at per 5. juli er denne på 5,57 prosent. Legg til Lånekassens provisjon på én prosent og vi får en effektiv fastrente 6,67 prosent. Generelt stiger lange renter og fastrentetilbudet i oktober kan derfor bli enda dårligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.