Siste frist for Husbank-kunder

KUPP: Du kan ennå skaffe deg billig fastrente hos Husbanken, men det begynner å haste. Fristen går nemlig ut på torsdag.

Siste frist for Husbank-kunder
Publisert
Sist oppdatert

Har du boliglån er det ett spørsmål som stadig går igjen:

Skal du velge fast eller flytende rente?

Utgangspunktet er likevel enkelt: Rentebinding må forstås som en ekstra forsikring for å sikre nattesøvnen. For dette ønsker bankene naturligvis en premie, over tid vil derfor flytende rente være billigst.

Er du derimot i en situasjon der du vil få betalingsproblemer ved en eventuell renteoppgang, bør du likevel binde renta.

For deg med husbanklån bør imidlertid valget være enkelt i disse dager. Binder du husbankrenta i løpet av torsdagen kan du nemlig nyte godt av en lav fastrente i fem år.

Hva må du betale?

Fastrentetilbudet fram til torsdag er på 6,2 prosent, mens det fra fredag 1. mars stiger til 6,4 prosent. Venter du med å binde renta til 1. april blir det enda dyrere, da stiger den nominelle renta til 6.5 prosent.

Bind renta

- Jeg antar at rentene på lang sikt vil falle i hele verden. Dette henger sammen med eldrebølgen i industrilandene og et derav minsket behov for investeringer, sier Jon Erland Madsen, sjefredaktør i DinSide.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer