Siste frist for levering av selvangivelsen

Næringsdrivende må levere innen 31. mai.

LEVERING: Næringsdrivende, som inkluderer de med enkeltpersonsforetak, har leveringsfrist for selvangivelsen 31. mai. Foto: BERIT B. NJARGA
LEVERING: Næringsdrivende, som inkluderer de med enkeltpersonsforetak, har leveringsfrist for selvangivelsen 31. mai. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

30. april var frist for levering av selvangivelsen lønnstakere, men andre har leveringsfrist først nå. Dette gjelder næringsdrivende, inkludert de med enkeltmannsforetak, som må levere selvangivelse innen 31. mai.

Bruker skjønn

Alle som drev næringsvirksomhet i 2013, også de som startet eller avsluttet virksomhet i løpet av året, må levere selvangivelsen elektronisk innen 31. mai, skriver Skatteetaten i en pressemelding.

Sliter du med å få levert i tide, kan næringsdrivende søke om 14 dagers utsatt leveringsfrist. Dette gjør man elektronisk via Skatteetaten.no.

Hvis man ikke leverer, kan Skatteetaten foreta en skjønnsligning ved å fastsette skatten på bakgrunn av opplysningene de har.

– Det er viktig at man går nøye gjennom og kontrollerer de forhåndsutfylte opplysningene i selvangivelsen. Det er ditt eget ansvar at opplysningene er riktige og fullstendige og at du får med de fradragene du har krav på, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Hjelp til å fylle ut selvangivelsen

Ved utgangen av 2013 var det rundt 130.000 enkeltpersonsforetak i Norge, ifølge Brønnøysundregistrene, rundt 5.000 av disse ble startet opp i løpet av fjoråret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer