Siste frist for NRK-lisensen på fredag

Koster flesk hvis du er sent ute med betalingen.

IKKE VENT: Lisensen blir nesten 200 kroner dyrere om du glemmer å betale. Tilleggsgebyret blir lagt til med en gang du er for sent ute. Foto: BERIT B. NJARGA
IKKE VENT: Lisensen blir nesten 200 kroner dyrere om du glemmer å betale. Tilleggsgebyret blir lagt til med en gang du er for sent ute. Foto: BERIT B. NJARGA Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 31. januar forfaller årets første innbetaling av NRK-lisensen.

Og dette er en regning du ikke bør somle med. Betaler du for sent blir du nemlig ilagt et saftig straffegebyr, og det fra dag én.

Sjekk også: Slik blir din skatt i 2014

Nesten 200 kroner i gebyr

Solberg-regjeringen har bestemt at NRK-lisensen for 2014 skal koste TV-titterne 2.729,16 kroner. Halvparten av dette, altså 1.364,58 kroner, forfaller 31. januar.

Dersom du ikke har betalt regningen på kringkastingsavgiften innen forfall må du betale 15 prosent tilleggsavgift av ubetalt avgift (avgift eksklusiv moms). Staten er nemlig ikke underlagt de vanlige reglene for forseningsavgift, og kan gi skyhøye gebyrer om du er sent ute.

For årets lisens utgjør tilleggsavgiften dermed 189,53 kroner.

Opprett avtalegiro

Mange synes nok at NRK-lisensen er sure penger. Men det blir enda surere penger om du ikke betaler regningen til forfall.

Årets andre forfall havner dessuten midt i sommerferien for mange, nærmere bestemt 31. juli, er denne regningen godt egnet for avtalegiro. Da blir regningen betalt uansett hvor du befinner deg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer