Fast eller flytende rente?

Siste frist: Historisk lav renteforskjell

Det har aldri vært så liten forskjell på fast og flytende rente i Lånekassen.

STUDIELÅN: Vil du forsikre deg mot framtidige renteøkninger, eller trenger du forutsigbarhet? Da kan det være lurt å binde studielånsrenta. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix.
STUDIELÅN: Vil du forsikre deg mot framtidige renteøkninger, eller trenger du forutsigbarhet? Da kan det være lurt å binde studielånsrenta. Foto: Thomas Brun/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forskjellen mellom flytende og fast rente i Lånekassen har aldri vært mindre.

Fastrentene som gjelder fra 1. november er 2,482 prosent for tre års bindingstid, 2,579 prosent for fem år og 2,570 prosent for ti år.

Flytende studielånsrente er 2,472 fra 1. november.

Lite skiller altså de ulike rentene, men likevel er det ikke mange som velger å binde studielånsrenta, melder Lånekassen. Årsaken til utjevningen er at alle fastrentene synker, mens flytende rente går noe opp.

Siste bindingsfrist

Kunder som ønsker å binde renta fra 1. november, kan gjøre det i perioden 10. til 17. oktober via Dine sider på lanekassen.no. Det vil si at siste frist er i dag.

Både fast og flytende rente blir fastsatt seks ganger i året. Kunder som ikke aktivt søker om fast rente, får automatisk flytende rente.

- Om du skal binde renta eller ikke, er et valg du enkelte må ta. Hvis du er i en livssituasjon der økonomisk forutsigbarhet er viktig, kan det å binde renta være trygt, sier administrerende direktør Nina Schanke Funnemark i Lånekassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer