Siste nytt på svindelfronten

Lotteri, aksjer, valutaspekulasjon og Internett er kjeltringenes snarvei til rikdom.

Publisert
Sist oppdatert

Investeringsbedrageri

High Yeld Investment fraud, Prime Bank Fraud eller Advance Fee Fraud er beslektede typer bedragerier som har gitt svindlerne stor avkastning. I USA antas det at investorer har tapt til sammen ti milliarder dollar de siste årene. Hensikten er å lure investorer til å betale ut penger, og metodikken er tilsynelatende elegant: Man henter fram navnene til store institusjoner av typen verdensbanken eller den amerikanske sentralbanken og legger fram garantier som angivelig stammer fra de solide finansinstitusjonene. Men metodikken har huller som burde få varselslampene til å plinge kraftig hos de fleste investeringskåte: De potensielle ofrene blir bedt om å ikke prate med noen om investeringsprosjektene, ei heller kontakte bankene eller finansinstitusjonene som brukes som agn. Dette begrunnes med at penger kan gå tapt eller at det dreier som spesielle prosjekter. Målet er selvsagt å få offeret til å ikke sjekke opplysningene han får.

Pengene bes utbetalt på forhånd og bedragerne oppgir at pengene er helt trygge: De er nemlig plassert i blocked fund account.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer