- Siste ord er ikke sagt

Det sier Moller’s som tapte i retten.

Möller’s er fornøyde med at Aker BioMarine har endret sitt kjernebudskap. Likevel gikk det ikke helt slik de ønsket i retten. Foto: Colourbox
Möller’s er fornøyde med at Aker BioMarine har endret sitt kjernebudskap. Likevel gikk det ikke helt slik de ønsket i retten. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er bekymringsfullt at majoriteten av alle omega 3-produktene ikke gir den langsiktige helsegevinsten som forbrukerne tror de betaler for, og som de forventer, og ikke minst som produsentene lover. Enkelte av omega-3 produktene har dagsdoser som tilsvarer 5,5 prosent av anbefalt dagsdose.

Det uttalte informasjonssjef Kristina Johansen i Axellus (selskapet bak Möller's tran) til DinSide Helse i slutten av forrige måned.

De har vært så bekymret over utviklingen, at de gikk rettens vei. I september sendte Möller's frem en begjæring til Oslo byfogdembete for å stanse det de mente var ulovlig markedsføring av Aker BioMarines Superba Krill.

Les hele saken her: - Du får ikke det du betaler for

Ifølge Möller's inneholder en krillkapsel 0,055 gram omega-3. Den anbefalte døgndosen på Superba Krill er 1- 2 kapsler. Möller's sier vi bør få i oss 1 gram omega-3 om dagen.

Partene møttes til muntlige forhandlinger i retten for to uker siden, og nå har dommen falt.

Din guide i omega-3 jungelen

Tapte i retten, vant i saken

Allerede før partene møttes i retten hadde Aker Biomarine endret på markedsføringen sin, blant annet ved å trekke nøkkelpåstander i kampanjen, som dannet kjernen i konflikten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer