Siste sjanse: BSU

Nå er det siste sjanse til å spare skattekroner i 2002. Oppretter du en BSU-konto før nyttår, får du en skattejulegave på 3.000 kroner rett i lommen.

Publisert
Sist oppdatert
Siste sjanse for BSU
Slik brukes pengene
Siste sjanse: BSU


Boligsparing for ungdom (BSU) er et lønnsomt sparingsalternativ for ungdom under 34 år som ønsker å spare til egen bolig.

Siste sjanse

En av fordelene med en BSU-konto er at den gir rett til et ekstra skattefradrag. Du får et direkte fradrag i skatten på 20 prosent, men maksimalt 3.000 kroner årlig. Hvert år kan du spare opptil 15.000 kroner på en BSU-konto, og totalt kan du spare 100.000 kroner, eksklusive renter.

Ønsker du å få med skattefordelen for 2002, gjelder det å handle raskt. I dag, mandag, er det nemlig siste dag i år 2002 at bankene er åpne. Sparer du 15.000 kroner på BSU-kontoen i dag, er det som å putte 3.000 skattekroner direkte ned i lommen.

Høyere rente

En annen fordel er at renten vanligvis ligger noe over renten på en "ordinær" høyrentekonto. Men sørg for at du velger en bank som gir en bra rente. Å velge den beste fremfor den dårligste, kan bety mange tusen kroner tjent.

Se bankenes BSU-renter.

Pengene du sparer på en BSU-konto skal benyttes til kjøp av bolig, eller nedbetaling av gjeld knyttet til en bolig. Bruker du pengene på noe annet, må du betale tilbake skattefordelen.

Generelt er det de små sparebankene som gir de beste rentevilkårene. Men vær oppmerksom på at noen av dem bare ønsker kunder som har en geografisk tilknytning til området.

Lett å bytte

Er du ikke fornøyd med de betingelsene du har på din nåværende BSU-konto, er det bare å ta kontakt med den nye banken du ønsker å spare i.

Oppgir du ditt gamle BSU-kontonummer, vil den nye banken sørge for at pengene automatisk blir overført til den nye kontoen.

Bare ett uttak

Oppretter du en BSU-konto, har du bare anledning til å ta ut penger én gang.

Hever du pengene for å bruke dem på boligkjøp, vil kontoen automatisk bli stengt. Du har heller ikke anledning til å opprette en ny BSU-konto.

Tenk deg derfor godt om før du hever pengene. Retten til det ekstra skattefradraget, og de høye rentene, forsvinner naturligvis når kontoen stenges.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer