Siste sjanse for rekordlav rente

Fra nyttår har nær 500.000 nordmenn sjansen, men 1. mars går renten opp igjen.

Billigere blir det ikke nå: Rentebunnen er foreløpig nådd for kundene i Statens Pensjonskasse. Foto: Per Ervland
Billigere blir det ikke nå: Rentebunnen er foreløpig nådd for kundene i Statens Pensjonskasse. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges billigste boliglånsrente er tilgjengelig for 500.000 nordmenn - i teorien. Rentetall på 1,982 (nominell rente) har vi ikke sett før. Statens Pensjonskasse kunne før jul gå ut med dette tilbudet som gjelder fra 1. januar. Tilbudet er aktuelt for boliglånskunder som er ansatt i staten og som betaler to prosent av lønnen sin til Statens Pensjonskasse. Tilbudet kan også benyttes av pensjonister som har vært innenfor ordningen.

Over 2 igjen fra 1. mars

Nå kommer rentenyheten vi varslet i høst - det ble med to måneder under to prosent rente. Fra 1. mars setter pensjonskassen opp renten igjen, til 2,25 prosent nominell rente. Med månedlige terminer blir rentenivået 2,227 nominelt. Det er fortsatt et svært lavt rentenivå.

I skrivende stund er laveste rente i DinSides oversikt over boliglånsrenter for lån på en million kroner innenfor 80 prosent, på 2,90 prosent nominelt. Dette tilbudet kommer fra Vang Sparebank. Innenfor 60 prosent får du tilbud nede i 2,85 prosent nominell rente (Sparebank 1 Gran). For lån på to millioner kommer du ned i 2,85 prosent nominell rente innenfor 80 prosent hos flere banker. Kan du ikke få dette lånet? Sjekk DinSides boliglånskalkulator for flere alternativer

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer